İngiltere Aile Birleşimi Sınavı Ücretleri

İngiltere vizesi çeşitleri içerisinde göçmen kategorisinde bulunan İngiltere Aile Birleşimi Vizesi de bulunmaktadır. Bu vize türü bir tür göçmenlik başvurusu olduğundan dolayı başvurusu yapılan kişilerin belirli düzeyde İngilizce bilmesi de beklenmektedir. Bu çok yüksek düzeyde İngilizce becerileri gerektiren bir koşul değildir ancak İngilizce’nin ileri düzeyde olması bu göçmenlik türünü büyük oranda olumlu olarak etkilemektedir ve başvurusu değerlendirilen vize süreçlerinin olumlu olarak ilerlemesine katkı sağlamaktadır.

İngiltere Aile Birleşimi Sınavı için kabul edilen birden çok sınav çeşidi bulunmaktadır. IELTS SELT Consortium, LanguageCert, Pearson ve PSI Services (UK) gibi sınavlardan konuşma ve dinleme becerilerinden en az A1 deceresini kazanmış olmak İngiltere Aile Birleşimi Vizesi başvuruları için yeterlidir.

Bu sınavlardan en çok tercih edileni ise daha kısa ve daha hızlı sonuç alındığından dolayı genellikle IELTS sınavıdır. Aile Birleşimi Vizeleri için özelleştirilmiş ve tamamen bu süreçler için uyumlu hale getirilmiş olan sınavlar Birleşik Krallık Vize ve Göçmen Büroları tarafından kabul edilmektedir. IELTS’in aile birleşimi vizeleri için özelleştirilmiş olan sınavları toplamda 18 dakika sürmektedir. Normal şartlar altında IELTS 4 farklı bölümden oluşmaktadır ancak bu sınav türüne özel olarak 2 bölümden oluşur: Konuşma ve Dinleme. Tek oturum ile gerçekleştirilen sınavın sonuçlarına 5 gün içerisinde ulaşılabilir. Daha erken sonuç almak mümkün olsa da şartlarda bir olumsuzluk yaşanmadığı durumda bu süre 5 gün üzerine çıkmaz. Yapılan sınavların ücretleri dolar üzerinden belirlendiğinden dolayı net bir rakam vermek hiçbir aşamada doğru olmayacağından dolayı ücretler hakkında bilgili yetkili sınav merkezleri tarafından sağlayabilmektedir. Bu sınav İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi şehirlerde yapılmaktadır ve sınav tarihleri de şehirden şehire farklılık göstermektedir. Genellikle her şehirde her ayın 2-3 günü sınav olacak şeklinde düzenlenmektedir.

İngiltere Aile Birleşimi Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

İngiltere Aile Birleşimi vize başvuruları resmi site olan gob.uk üzerinden başlatılabilir. Bu site üzerindeki başvuru formunun eksiksiz ve hatasız olarak İngilizce dilinde doldurulmasının ardından İngiltere Konsoloslukları ve Büyükelçilikleri tarafından yetkilendirilmiş olan resmi vize başvuru merkezleri ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Bu vize başvuru merkezleri gerekli evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması, parmak izinin alınması, dijital resim işlemlerinin tamamlanması ve elektronik imza tanımlanması gibi aşamaların tümünde başvuru yapacak olan kişilere yardımcı olmaktadır. Başvurunun tüm adımlarının tamamlanmasının ardınden gerekli tüm belgeler İngiltere Konsolosluğu ile paylaşılır. Bu adımdan sonra aksi bir bilgi iletilmediği yani ek bir evrak talebi veya ek bir görüşme talebi olmadığı sürece başvuru yapan kişiler sadece vize sonuçlarını beklemeye başlarlar. 12 hafta kadar sürebilen bu süreç boyunca tüm yetki İngiltere Konsolosluğuna aittir. Herhangi başka bir kurumun veya resmi vize başvuru merkezinin vizenin değerlendirme süreci ile ilgili hiçbir yetkisi bulunmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı