Bilişim Zirvesi 2022’de Yaşanabilir Bir Dünya İçin Yeni Teknolojiler Konuşulacak
Teknoloji insanın sebep olduğu, dünyanın ömrünü kısaltan sorunları çözecek
Bugünlere ve geleceğe 22 yıldır teknoloji perspektifinden bakan Bilişim Zirvesi, bu yıl da kamu, bilişim, akademi ve iş dünyasını bir araya getirecek. “Dünya’yı Teknoloji Kurtaracak” teması ile 24 Kasım Perşembe günü fiziksel olarak Fişekhane’de gerçekleştirilecek olan zirvede, Türkiye’den ve dünyadan değerli fikir önderleri konuşmacı olarak yer alacak. SAP Türkiye ana sponsorluğunda ve Turkcell Dijital İş Servisleri, Schneider Elektrik, Roksit, GlassHouse ve Knowledge Club Premium sponsorluğunda düzenlenen zirve bu yıl fiziksel olacak ve online kayıt yaptıranlar etkinliğe bedelsiz olarak katılabilecekler. Zirvenin bu yıl ana tema konuşmasını ise “Dilekten Gerçeğe” başlıklı sunumu ile iş dünyasının yakından tanıdığı SAP Amaç ve Sürdürülebilirlik Global Direktörü, Yazar Dr. Erdem Aksakal yapacak.
Bireylerin, şirketlerin ve ülkelerin olmazsa olmazı haline gelen teknoloji ve bilişimin vizyon, strateji ve yol haritasının belirlenmesi, güncellenmesi, geliştirilmesi için çözüm yollarının konuşulacağı Bilişim Zirvesi’22, 24 Kasım Çarşamba günü Zeytinburnu Fişekhane’de gerçekleştirilecek. Çamurda açan sonsuz yaşamın simgesi “lotus” çiçeğinden yola çıkılarak; teknoloji uğruna kirlettiğimiz doğanın ancak teknoloji ile temizlenebileceği, doğru ve akıllı kullanımla doğal felaketler de dâhil olmak üzere pek çok sorunu yine teknolojinin çözeceğinden yola çıkarak “Dünya’yı Teknoloji Kurtaracak” temasıyla düzenlenen zirve, bu sene fiziksel ortamda BZetkinlik adresinden yapılan online kayıt ile herkesin bedelsiz katılımına açık yapılacak.
“Evren sanatını yaşam çiçeği formuyla ele alıyoruz”
Her yıl gündem belirleyen içerikler üreten Bilişim Zirvesi'22’nin bu yılki temasına dair bilgi veren Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi Genel Müdürü Neslihan Aksun, “Günümüzün sihirli kelimelerinden bir tanesi “Sürdürülebilirlik”. Kaynakların düşünülmeden kullanıldığı dünyamızda ortaya çıkan felaketleri azaltmanın en önemli yolu önlem almak. Teknoloji kendi verdiği zararı azaltmak için dönüşürken, doğru amaçlar için kullanılarak insanlığa ve doğaya en faydalı araç olarak da karşımıza çıkıyor.
Bilişim teknolojileri hızla gelişiyor. Dünyanın her yeri ile iletişim kurabiliyor, istediğimiz verileri toplayabiliyoruz, bu verileri işleyebiliyoruz ve anlamlı sonuçlar çıkartabiliyoruz. Sürdürülebilirlik için bu nedenle teknolojinin, iletişimin ve verinin gücünü kullanmamız gerekiyor.
Dünyanın pek çok bölgesinde doğa olayları anlık olarak takip ediliyor, uydulardan, IoT cihazlarından, kameralardan veriler toplanıyor, değerlendiriliyor ve sonuçlar ortaya çıkartılıyor. Bu sonuçların ortaya çıkartabileceği sorunlar için öncesinden önlemler alınıyor. Tarımsal üretim süreçleri takip ediliyor, tarımsal ürünlerin dağıtımı konusunda bölgelerden veriler toplanıyor ve dağıtım süreçleri organize ediliyor. İş dünyasında insana ve doğaya zararlı maddelerden ürün üretimi asgari düzeye indiriliyor. Sayıları hızla artan ve artmaya devam edecek olan elektronik cihazların dönüşümü konusunda çalışmalar yapılıyor. Tabii en önemlisi ise enerji tasarrufu. Burada da devreye teknoloji giriyor. Dünyamız için daha almamız gereken çok yol var. Teknoloji, dünyayı değiştirirken kendisi de değişmek zorunda. Bu nedenle teknolojinin hem kendi dönüşümünü hem de yaşanabilir bir dünyadaki büyük rolünü her açıdan Bilişim Zirvesi’nde konuşacağız” dedi.
Dünya’yı kurtaracak teknolojiye her açıdan bakış
“Dünya’yı Teknoloji Kurtaracak” ana temasıyla iş, kamu, bilişim ve akademik dünyayı bir araya getirecek olan Bilişim Zirvesi'22’nin ana tema konuşmasını bu yıl SAP Amaç ve Sürdürülebilirlik Global Direktörü, Yazar Dr. Erdem Aksakal yapacak. Ardından ise Komedyen Tahsin Hasoğlu konuya farklı bir açıdan dikkat çekecek.
BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe’nin tema konuşması ile başlayacak zirvenin açılış programında; T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, T.C. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul, SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, GlassHouse Ülke Müdürü Özer Erdoğan, Knowledge Club DevOps Ekip Lideri Erdeniz Unvan, Roksit Global Pazarlar Çözüm Danışmanı Osman Karan, Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Strateji ve Dijital Transformasyon Direktörü Cemal Tosun ile Turkcell Dijital İş Servisleri Kurumsal Çözümler ve Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan konuşmalarıyla yer alacak.
Panel programında 6 ayrı tema ele alınacak
Açılış programının ardından fikir önderleri; “Bulut Teknolojiler”, “Dönüşüm için Yetenek Yönetimi”, “Dijital İş Süreçleri ve RPA ile Yapay Zeka”, “Büyük Veri ve Güvenlik Teknolojileri”, “CIO Turkey ile Dijital Süreçler”, “BiTekDer ile Dijitalleşme” tema konuları hakkında konuşmalarını gerçekleştirecek.
Ayrıca zirvede bu yıl ilk kez, oturum konuşmaları dışında stantların da yer aldığı Sergi Alanı içerisinde oluşturulacak “Küçük Sahne Alanı”nda 15’er dakikalık sunumlar da gerçekleştirilecek.
Zirve’nin finalinde Teknoloji Kaptanları ödülleri ile buluşacak
Kurum ve şirketlerin dijital dönüşüm konusunda yol arkadaşı olan BTHABER Şirketler Grubu’nun düzenlediği ‘’Teknoloji Kaptanları” ödülleri de Bilişim Zirvesi’22 kapsamında farklı kategorilerde sahiplerini bulacak. Törende, şirketlerin iş süreçleri için geliştirdikleri proje ve uygulamalar ile bu projeleri hayata geçiren isimler ödüllendirilecek.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı