Konuşma: “Paula Rego ve Londra Okulu” (Bugün Pera Müzesi'nde)

Pera Müzesi, Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi sergisi kapsamında, İngiliz figüratif resim sanatını mercek alan bir konuşmaya ev sahiplliği yapıyor. British Council iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe, Rego sergisinin küratörü Alistair Hicks ve Tate Britain Kıdemli Küratörü Elena Crippa konuşmacı olarak katılacak. “Paula Rego ve Londra Okulu” başlıklı konuşma, 19 Nisan Çarşamba saat 19.00’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda ücretsiz izlenebilir.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, figüratif sanatı yeniden tanımlayan, olağanüstü hayal gücüyle kadınların temsil edilme biçiminde devrim yaratan Portekizli sanatçı Paula Rego’nun eserlerini İstanbullu sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Alistair Hicks’in küratörlüğünde gerçekleşen Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi sergisi, sanatçının tüm evrelerini temsil eden yapıtları bir arada sunuyor.

Sanat eğitimine Rego merceğinden bakış
Pera Müzesi, Paula Rego’nun İstanbul’daki ilk kişisel sergisi kapsamında 19 Nisan Çarşamba saat 19.00’da bir konuşmaya ev sahipliği yapacak. British Council işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Tate Britain Modern ve Çağdaş İngiliz Sanatı Kıdemli Küratörü Elena Crippa ve Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi sergi küratörü Alistair Hicks, “Paula Rego ve Londra Okulu” üzerine sohbet edecek. 

1972 yılında, Paula Rego Londra’ya temelli yerleştiğinde, İngiliz figüratif resim pratiği Francis Bacon, Lucian Freud ve R.B. Kitaj gibi birkaç sanatçıdan oluşan ve “Londra Okulu” olarak bilinen bir grupla ilişkilendiriliyordu. Rego’nun prestijli sanat okulu The Slade School of Fine Art’taki eğitiminden yola çıkarak 1960 ve 70’lerdeki Londra sanat okullarına mercek tutacak konuşmada, Rego’nun çalışmalarının Londra’daki diğer sanatçıların işlerinden ayrışma noktaları ve bu işlerle kurduğu oyunbaz etkileşim ele alınacak. Resmi benzerliklerin ve farklılıkların yanı sıra Rego’nun ilham kaynaklarının genişliği de tartışmaya açılacak.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçe simultane çeviri yapılacaktır. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı