Gate 27, Sanat ile Zanaatin Sınırlarında Dolaşan Bir Çevrimiçi Etkinliğe Davet Ediyor

Farklı pratiklerin araştırma ve üretim süreçlerini desteklemek ve disiplinlerarası etkileşime zemin yaratmak amacıyla kurulan konuk sanatçı programı Gate 27, Yeniköy’deki yerleşkesinde ağırladığı sanatçılardan Mahzaib Baloch için bir sanatçı konuşması düzenliyor. Etkinlik, 28 Ocak Cumartesi günü saat 15:00’te Zoom platformu üzerinden çevrimiçi yapılacak. 

Mazhaib Baloch, Bilal Yılmaz ve Lydia Chatziiakovou tarafından yürütülen “Yaratıcı Zanaatkâr İşbirliği” programı kapsamında konu edilen ilk sanatçı. Mahzaib Baloch, Gate 27’de konakladığı süre boyunca, İstanbul’da mesleğini halen sürdüren kakma ustası Thomas Ulutaş ile çalışma fırsatını elde etti. Sanatçının kakma ustası ile birlikte ürettiği Ro-Thog adlı eser de ilk kez Gate 27’de sergilendi. Baloch, Intellia’nın desteğiyle Mayıs 2022’de Gate 27, Yeniköy’de ağırlandı.

Sanatçı Konuşması, bir sanatçı ile bir zanaatkâr arasındaki etkileşime ve değiş tokuşa, el sanatlarının günümüzdeki konumuna ve sürdürülebilirliğine odaklanmanın yanında, sanatçının pratiğine de ışık tutmayı amaçlıyor.

Etkinliğin moderatörlüğünü Pakistan’daki Karaçi Bienali’nin küratörü ve kurucuları arasında yer alan Niilofur Farrukh’u üstlenirken, etkinlik konukları arasında “Yaratıcı Zanaat İş birliği” programı kurucularından Lydia Chatziiakovou ve Gate 27 Alumni’lerinden Christina Dimitriadis de yer alıyor. 

Etkinliğe ücretsiz olarak katılmak için aşağıdaki form üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz. Etkinlik 45 dakika olup dili İngilizcedir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni