38. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde açılıyor

38. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürleri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde ziyarete açılıyor. 

22 Mayıs Pazartesi günü açılacak sergi, 9 Haziran Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Aydın Doğan Vakfı’nın, toplumlararası uzlaşmayı, sevgiyi, dostluğu, özgürlüğü ve barışı karikatür ile yayma hedefiyle 38’ncisini düzenlediği Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde 22 Mayıs Pazartesi- 9 Haziran Cuma tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. 

Dünyanın dört bir tarafından farklı düşünce ve inançları karikatüre döken sanatçıları bir araya getiren ve sanatlarını ifade etmelerine olanak sağlayan yarışmaya, 63 ülkeden 564 karikatürist, toplam 1.531 eserle katıldı.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, Engin Selçuk’un eseri birincilik ödülüne değer görüldü. İranlı sanatçı Mahmood Nazari ikincilik ödülüyle değerlendirilirken, İtalyan sanatçı Marco De Angelis üçüncülük ödülüne değer bulundu.

Kız çocukları ve genç kadınların yaşamlarının her alanında eşit fırsatlara sahip olmalarına destek vermek amacıyla çalışmalar yapan Aydın Doğan Vakfı, her yıl Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ konulu özel bir ödül veriyor. Bu özel ödülün sahibi, Fethi Gürcan Mermertaş oldu. 

3 Sanatçıya Başarı Ödülü

Seçici Kurul ayrıca Hırvatistan’dan Nikola Listes, Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu ve Şevket Yalaz’ı Başarı Ödülü’ne değer gördü.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni