Velotürk Gran Fondo Çeşme by Carraro için geri sayım başladı

13 ülkeden 1.159 bisikletçi hafta sonu Veloturk Gran Fondo Çeşme’de pedal çevirecek

 

Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde 6’ncısı düzenlenecek olan Velotürk Gran Fondo Çeşme by Carraro bu yıl 5-6 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Altıncı yılında başarısıyla tüm dünyada adından söz ettiren Veloturk Gran Fondo Çeşme by Carraro, 4 kıtada 20 yarışı kapsayan Gran Fondo World Tour ® takvimine alındı. 13 ülkeden 1.159 bisiklet tutkunlarının mücadele edeceği yarışma için geri sayım başladı! Pedallar, Veloturk ile çocukların bisiklet hayalleri için dönecek.

 

Argeus Travel & Events tarafından, Veloturk iş birliği ve Carraro’nun isim sponsorluğunda Çeşme Belediyesi'nin ev sahipliğinde ve destekleriyle gerçekleştirilen amatör yol bisikleti yarışı Veloturk Gran Fondo Çeşme by Carraro, Çeşme’nin nefes kesen manzaraları eşliğinde 5-6 Kasım tarihlerinde altıncı kez düzenlenecek. Yüzlerce bisikletçi, birçok rengin aynı anda doğada buluştuğu eşsiz kültürü ve manzarasıyla bisikletçilerin uğrak noktası haline gelen Çeşme’de bu hafta sonu pedal çevirecek. 

 

1.159 bisikletçi Çeşme’de bir araya gelecek

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, yarışın bu yıl Gran Fondo World Tour® takvimine de alınmasıyla beraber ilginin de büyük olduğunu belirtti. Oran, “Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın pek çok yerinden bisikletçiler, Çeşme’ye bu anlamlı yarış için akın edecek. 13 ülkeden 1.159 bisikletçi Veloturk Gran Fondo Çeşme by Carraro’ya katılacak. Toplanan katılım bedelinin tamamı Veloturk'ün "Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler" projesine aktarılacak. Şimdiden yarışmaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

2 farklı yarışa ev sahipliği yapacak

Uluslararası Bisiklet Birliği-UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenen Veloturk Gran Fondo Çeşme by Carraro, 110 km’lik Carraro Parkuru ve 63 km’lik Toyota HYBRID Parkuru olmak üzere iki farklı yarışa ev sahipliği yapacak. 

Organizasyonun ilk gününde 5 Kasım’da düzenlenecek açılış etkinliği Veloturk Fun Ride, renkli görüntüleri ile Çeşmelilere bisiklet yarışının enerjisini yaşatacak. EXPO alanında düzenlenecek etkinliklerle iki gün boyunca bisiklet tutkunlarını buluşturacak. Veloturk Gran Fondo Çeşme, 6 Kasım, pazar günü yarış heyecanına sahne olacak. 

 

110 kilometrelik uzun yarış Carraro Parkuru, saat 08:00'da Çeşme şehir merkezinden başlayacak ve 1320m+ tırmanışın ardından Çeşme şehir merkezinde sona erecek. Çeşme şehir merkezinden başlayan yarış Ovacık, Ildırı, Kadıovacık, Barbaros Köy, Port Alaçatı üzerinden tekrar Çeşme'ye dönerek son bulacak, uzun yarışa Kadın-Erkek 9 kategoride bisikletçi katılacak. 63 kilometrelik kısa yarış Toyota HYBRID Parkuru, saat 08:30'da Çeşme şehir merkezinden başlayarak 683m+ tırmanışın ardından Çeşme şehir merkezinden başlayan yarış Ovacık, Ildırı, Germiyan, Port Alaçatı  üzerinden Çeşme'ye dönerek,yine Çeşme şehir merkezinde sona erecek. Kısa parkura Kadın-Erkek 10 kategoride bisikletçi katılırken paralimpik sporcular da iki kategoride bu parkurda pedal basacak. Eşpedallar Bisiklet Derneği ile görme engelli bisikletçiler, Toyota HYBRID Parkuru’nda mücadele edecekler. Yarışa 16 yaşından 65 + yaş aralığında bisikletçi katılacak.  

 

Veloturk Gran Fondo Çeşme By Carraro, Gran Fondo World Tour® takvimine alındı

Sıralaması, seviyeleri ne olursa olsun dünyadaki tüm bisikletçileri motive etmek, yepyeni deneyimler sunmak ve ilham vermek için kurulan Gran Fondo World Tour®’a, Veloturk Gran Fondo Çeşme By Carraro da eklendi. 4 kıtada 20 yarışı kapsayan Gran Fondo World Tour® serisine katılan bisikletçiler aldıkları puanlarla kendilerini dünya şampiyonlarına taşıma fırsatı bulacak. Pireneler’in yüksek zirvelerinden Tayland’ın yemyeşil manzaralarında en çekici lokasyonlarda yarışma ve dünya kültürlerini deneyimleme imkânı sunan Gran Fondo World Tour®, dünyadaki her seviyedeki bisikletçiyi buluşturmayı hedefliyor. 

 

Tüm kayıt gelirleri, Veloturk’ün “Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler” projesine aktarılacak

Veloturk Gran Fondo Çeşme by Carraro yarışı için elde edilen kayıt gelirleri her yıl olduğu gibi bisiklet sevgisini iyiliğe dönüştürmek için kurulan Veloturk’ün “Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler” projesine aktarılacak ve ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet hediye edilecek. 

 

Sarper Günsal, Arda Türkmen, Berkem Ceylan, Aydın Diricanlı, Okan Can Yantır ve Umut Duygu tarafından kurulan Veloturk, “Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler” projesi sayesinde bugüne kadar binlerce çocuğun hayallerinin gerçek olmasını sağlandı. 

 

Program 

 

5 Kasım 2022

10:00 – 19:00 Expo – Cumhuriyet Meydanı

13:00 – 14:00 Veloturk Fun Ride

 

6 Kasım 2022

07:30 – 17:00 Expo – Cumhuriyet Meydanı

08:00              Veloturk Gran Fondo Çeşme CARRARO Parkur Start – Çeşme Şehir Merkezi Start Noktası

08:30              Veloturk Gran Fondo Çeşme TOYOTA HYBRID Parkur Start – Çeşme Şehir Merkezi Start Noktası

13:30              Veloturk Gran Fondo Çeşme Ödül Töreni – Cumhuriyet Meydanı

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni