Konak’ta Spor Müzesi Kuruluyor

Konak Belediyesi İzmir’e bir butik müze daha kazandırmak için harekete geçti. Spor yazarlarıyla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, şanlı bir spor tarihi olan İzmir’e bir spor müzesi kazandırmanın, İzmir sporunun değerli isimlerinin, yaşanmış zaferlerin, uluslararası başarıların gelecek kuşaklara taşınmasında önemli yeri olacağını ifade etti.

 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, spor yazarlarını konuk etti. Gazeteci, yazar Okan Yüksel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Esat Erçetingöz, Türkiye Spor Yazarları Derneği temsilcisi Suavi Yardımoğlu, gazeteci İbrahim Irmak, spor yazarı Metin Aydınoğlu, gazeteci Atilla Köprülüoğlu ve gazeteci, yazar Yıldız Aktaş’ın katıldığı toplantıda, İzmir’in spor tarihinin yer alacağı bir müze için çalışmalara başlandı. İzmir’in spor tarihi, kupalar, belgeler ve İzmir’de spora dair materyallerin yer alacağı müzenin hazırlıkları için bir an önce harekete geçeceklerini belirten Başkan Batur, “Böyle bir müzeyi İzmir’e kazandıracağımız için mutluyuz. Değerli spor insanları, başta Okan Yüksel Ağabeyim olmak üzere, ellerindeki arşivi de spor müzemizde kullanmak üzere verecekler” dedi.

 

Spordaki başarılar gelecek kuşaklara aktarılacak

Kendisinin de hem oyuncu hem yönetici olarak bir spor geçmişi olduğunu ve Konak’ta çocukların, gençlerin spor yaparak büyümesi için çalıştıklarını söyleyen Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Geçtiğimiz günlerde hem İzmir Karikatür Müzemiz yeni yerinde hizmete başladı, hem de Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzemiz yenilenmiş haliyle ilk sergisinin kapılarını açtı. Mimar bir belediye başkanı olarak bir Mimarlık Müzesini de kente kazandıracağımızı biliyorsunuz. Aynı zamanda hem oyuncu hem yönetici olarak spordan gelen bir belediye başkanıyım da. İzmir’in sayısız başarıya sahip spor tarihini, yetenekleriyle olduğu kadar kişilikleriyle de örnek olan spor insanlarını, özellikle gelecek kuşaklara da ulaşacak şekilde bir müze çatısında Konak’a kazandırmak bizim için de gurur kaynağı olacak.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni