Dünya şampiyonu yüzücüler Kocaeli’de kulaç atacak

Büyükşehir öncülüğünde gerçekleşecek Kocaeli Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonası Golden Cup 2022’nin lansmanı yapıldı.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘Spor kenti Kocaeli’ vizyonu kapsamında düzenlenen ya da desteklenen etkinliklerle şehrin spor kültürünü ve marka değerini geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Yüzme Federasyonu iş birliğinde 10 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek Kocaeli Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonası Golden Cup 2022’nin lansmanı yapıldı.

 

LANSMANA GENİŞ KATILIM

Kumcağız Gençlik ve Spor Kampı’nda düzenlenen lansmana Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Spor Şube Müdürü Alparslan Arslan, Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Yüzme Teknik Kurul Üyesi Sabri Bozca, Avrupa Yüzme Birliği Len Delegesi Aleksandar Malenko, Macaristan Milli Takım Sporcusu olimpik yüzücü Ana Olasz, yüzme il temsilcisi Talha Altuntaş katıldı.

 

ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR DEVAM EDECEK

Toplantıda ilk olarak konuşan Yıldırım, “Sporun her alanında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ve Başkanımız Tahir Büyükakın’ın destekleriyle ‘Spor Kenti Kocaeli’ vizyonunda hareket etmeye devam ediyoruz” dedi. Yıldırım, Büyükşehir bünyesinde her sene geleneksel hale gelen Açık Su Yüzme Şampiyonalarını, Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su yüzme Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Müsabakaları ile ulusal düzeye taşıdıklarını dile getirdi. Spor alanında atılan her adımda daha ileriye gitmeyi hedeflediklerini vurgulayan Yıldırım, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak uluslararası organizasyonlarımızı devam ettirmekte kararlı ve istekliyiz. Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü ve Motor Sporları Federasyonu ile Kocaeli Rallisi Türkiye Ralli Şampiyonası, Gençler Balkanlar Judo Şampiyonası ve Uluslararası Karate Şampiyonası organizasyonlarını gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.

 

“KOCAELİ DENİLDİĞİNDE AKLA SU SPORLARI GELİYOR”

Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Yüzme Teknik Kurul Üyesi Sabri Bozca ise konuşmasına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’a destekleri için teşekkür ederek başladı. Şampiyonanın önemine dikkat çeken Bozca, “Gelen sporcularımız dünya ve Avrupa çapında çok iyi yüzücüler. Kocaeli, Açık Su Yüzme Şampiyonalarında bilinen bir il. Kocaeli denildiğinde su sporları akla geliyor” dedi.

 

BÜYÜK HEYECANA SAHNE OLACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Kandıra-Kerpe Halk Plajı’nda gerçekleşecek Kocaeli Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonası Golden Cup 2022’ye 10 ülkeden 60 başarılı sporcu katılacak. Büyük heyecana ve mücadeleye sahne olacak yarışmada Türk Milli Takımı’ndan da 21 sporcu yarışacak. Yarışmacılar Kerpe ve Kumcağız Gençlik ve Spor Kampı’nda konaklarken, kentin eşsiz doğasının da tadını çıkaracak. Yarışmaya katılan sporculara çeşitli hediyeler (tişört, havlu panço, çanta) verilecek. Dereceye giren sporculara ise kupa, madalya ve çiçek takdim edilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni