Cumhurbaşkanlığı 3.Uluslararası Yat Yarışları’nda Büyük Ödülün Sahibi Belli Oldu

Cumhurbaşkanlığı 3.Uluslararası Yat Yarışları  Sona Erdi

Cumhurbaşkanlığı Kupası sahibi Arçelik Yelken Takımı oldu

 

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkıları ve İstanbul Valiliği işbirliğinde, İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen ve DHL Express ana sponsorluğunda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 3.Uluslararası Yat Yarışları’nın kazananları belli oldu. Yarışların iki etabında da büyük başarı sağlayan Arçelik Yelken Takımı, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi oldu.

 

28 ülkeden 600’ü aşkın sporcunun şampiyonluk için mücadele verdiği Cumhurbaşkanlığı 3.Uluslararası Yat Yarışları, 30 Ekim’de Tersane İstanbul’da düzenlenen ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ile çok sayıda davetlinin katıldığı görkemli ödül töreni ile sona erdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan mesaj

 

Törene bir mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Uluslar arası prestije sahip bir organizasyonla ülkemizin tanıtımına da hizmet eden İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü geleneksel hale gelen yarışlarıyla Türkiye’de yelken ve yat sporunun gelişmesi için devlet olarak imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu tarz önemli spor etkinliklerine de her geçen yıl artan ilgi ve katılımı çabalarımızın bir tezahürü olarak görüyoruz. Organizasyonun icrasında  görev alan emeği geçen başta İstanbul Açıkdeniz Yat Kulübü ile tüm ilgili kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı 3. Uluslar arası Yat Yarışları’nda yarışan ve dereceye giren tüm takımları ve sporcuları tebrik ediyorum.”

 

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, törende yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanlığı olarak böyle bir organizasyona, spora ve sporcuya destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.   Dünyanın dört bir yanından ülkemize gelerek omuz omuza mücadele veren sporcuları ağırlamak bizler için bir onur. Dünyanın gündeminde Rusya-Ukrayna savaşı varken, yarışta aynı takımda Rus, Ukraynalı, Kazak ve birçok ülkeden yarışçının bir arada yarıştığını öğrendim. Bu da yarışların dostluğun, barışın ve kardeşliğin bir sembolü olduğunu göstermektedir” dedi.

 

İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu da konuşmasına davetlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başladı. Yemlihaoğlu, “28 ülkeden 600’den fazla yarışçı, İstanbul’dan dünya barışına dair bir umut oldular. Türk ekipleri de gösterdikleri misafirperverlikten dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kazanan takımlara ödülleri sunuldu.

 

Atıklardan Özel Tasarım Kupa

 

Cumhurbaşkanlığı 3. Uluslararası Yat Yarışları’nın Muğla ve İstanbul etaplarında büyük başarı göstererek IRC Maxi ve Cumhurbaşkanlığı Trofesi Kupası’nın Arçelik Yelken Takımı oldu. Deniz Fıçı yönetimindeki Arçelik Yelken Takımı’na kupalarının yanı sıra DHL Express Türkiye’nin deniz kirliliğiyle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen’in Marmara Denizi’ne dalarak çıkardığı atıklardan ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim tarafından tasarlanan özel kupa da DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç tarafından takdim edildi.

Cumhurbaşkanlığı 3. Uluslararası Yat Yarışları kazananları şöyle:

 

  • IRC O Birincisi Levent Peynirci yönetimindeki ENKA CHEESE
  • IRC 1 Birincisi Onur Tok yönetimindeki BEYMETAL TEAM L R
  • IRC 2 Birincisi Güney Kaptan yönetimindeki AKKİM YELKEN TAKIMI
  • IRC 3 Birincisi Kaan Parlas yönetimindeki ANKARA YELKEN KULÜBÜ
  • IRC 4 Birincisi Gül Çelikel yönetimindeki TEAM ATLANTİS
  • DHL Corporate Teams A Kategorisi birincisi Mehmet Suhan İlhan yönetimindeki DHL TÜRKİYE CORPORATE TEAM
  • DHL Corporate Teams  B Kategorisi birincisi Ferhat Öçsel yönetimindeki DHL UK CORPORATE TEAM
  • SB  A  Birincisi Saruhan Çıray yönetimindeki Quickk Sigorta-HSSK
  • SB B Birincisi Mehmet Dinçay yönetimindeki  KS GLOBAL LOJİSTİK
  • GEZGİN A Birincisi Mustafa Erol yönetimindeki ORION YELKEN
  • GEZGİN B Birincisi Hasret Can Ünek yönetimindeki ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ
  • GEZGİN C Birincisi Hasan Oğuz Genç yönetimindeki SARI-1 Piri Reis Üniversitesi

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni