Öğrencilerin okuldaki değişmeyen besin kaynağı süt

Minik süt beslenme çantasına girdi 

 

Türkiye’de 2022 – 2023 eğitim döneminde öğrencilerin gelişimine destek olan en önemli gıdası süt ve süt ürünleri olmaya devam ediyor. Anne babalar çocuklarının beslenme çantalarına küçük kutu sütleri koymayı ihmal etmiyor. 

 

 Pandemi döneminde bağışıklık sisteminin güçlü tutulması yönündeki bilinçlenmenin de etkisiyle süt ve süt ürünlerine talep sürüyor. Okulların açılmasıyla birlikte anne babalar çocuklarının zihinsel ve fiziksel gelişimi için sütü tercih ediyor. 

 

Her yaştan bireyin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine yardımcı olan süt ve süt ürünlerinin tüketimi önemini koruyor. Teksüt, özellikle çocukların beslenme çantalarına konulan 200 ml.’lik minik kutu sütlere talebin okula dönüş döneminde arttığını ve anne babaların sade ve meyveli sütleri tercih ettiğini açıkladı. Anneler; besleyici özelliğinin yanı sıra pratik olması, kolay taşınabilmesi, aromalı çeşitler sayesinde farklı damak tadlarına da hitap etmesi nedeniyle minik kutu sütleri tercih ediyorlar. 

 

Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, sütün sadece çocukluk ve gelişme dönemlerinde değil, her yaşta içilmesi gereken bir besin olduğuna dikkat çekerek, “Sütün, çocukların hem fiziksel büyümesini, kemik gelişimini hem de zihinsel gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlamasında önemli rolü var. Bu nedenle anne babaların çocukları için güvenli ve sağlıklı ambalajlarda sunduğumuz sütleri tercih etmesi bizi sevindiriyor. Yeni eğitim-öğretim döneminin açılmasıyla birlikte 200 ml.’lik sütlere talebin arttığını görüyoruz.” dedi. 

 

Süt içmenin neşeli ve sağlıklı yolu 

Sütü sevdirmeyi ve sütün faydalarını çocuklarla buluşturmayı başaran Teksüt’ün sade ve meyve aromalı süt çeşitleri, kalsiyum ve protein içerikleriyle öne çıkıyor. 200 ml’lik bir paket meyveli süt; 5,6 gr protein barındırıyor ve içerdiği kalsiyum ile de bir çocuğun günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 25’ini karşılıyor. 

 

Çocukların zihinsel ve fiziksel gelişiminde ihtiyacı olan protein, kalsiyum, fosfor gibi besin ögeleri ile B2, B6, B1 ve A vitaminleri süt tüketimi ile karşılanıyor. Uzmanlar, çocukluktan itibaren düzenli süt tüketimi ile sağlıklı bir bedene sahip olunabileceğini vurgularken, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Türkiye Beslenme Rehberi’nde de çocukların ve ergenlik dönemindeki gençlerin gelişimi için her gün düzenli olarak 2 ile 4 bardak süt içmesi öneriliyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni