EÜTF Hastanesinin ‘A Plus’ statüsü perçinlendi

 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hizmet standartlarını yükseltmeye devam ediyor

 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan “Sağlıkta Kalite Değerlendirmesi” sonucunda puanını 96.36’ya yükselterek A Plus Tıp Fakültesi Hastanesi konumunu güçlendirdi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin sağlıktaki öncü markası EÜTF Hastanesinin sunduğu sağlık hizmetlerinin kalitesinin ulusal ve uluslararası standartlarda olduğu bir kez daha tescil edildi.  Bu süreçteki özverili çalışmalarından dolayı fakültemiz ve hastanemiz üst yönetimine,  akademik ve idari personelimize, iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan “Sağlıkta Kalite Değerlendirmesi” sonucunda EÜ Tıp Fakültesi bir önceki değerlendirmede 96.28 olan puanını 96.36’ya yükselterek A Plus Hastane konumunu perçinledi.

 

Ege Bölgesinin ilk, Türkiye’nin alanında en köklü fakültelerinden olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin;  eğitim öğretim, araştırma geliştirme ile tanı ve tedavi hizmet standartlarını ve kalitesini geliştirerek perçinlendiği vurgulayan

 

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’de beş yıllık ilk tam kurumsal akredite olan Araştırma Üniversitemizin Tıp Fakültesi Hastanesi, gerek eğitim kalitesi gerekse sunduğu sağlık hizmetleriyle başarısını her geçen gün artırmayı sürdürüyor. Sağlık Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından yapılan değerlendirmelerde fakültemizin verdiği sağlık hizmetlerinin kalitesini artırdığı ve bu durumun sürdürülebilir olduğu bir kez daha tescil edildi” diye konuştu.

 

“Hizmet standartlarımızı geliştiriyoruz”

Yetkin akademik kadrosu ve donanımlı laboratuvarları ile hastalıkların tanı ve tedavisinde öncü olan EÜTF Hastanesinin son dönemde fiziki altyapısını yenilediklerini, klinikleri son teknolojik cihazlarla donattıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Son dönemde devletimizin destekleri neticesinde önemli çalışmalara imza attık. Yapılan yatırımlarla fiziki ve teknik altyapısını güçlendirdik.  EÜTF Hastanemizi dünya en ileri en modern teknolojileri ile donattık.   Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun üst düzey teknolojik altyapının yanı sıra fiziki anlamda da önemli değişiklikler yaptık. Hizmet kalitesini dünya standartlarının üzerine çıkararak tanı, tedavi ve cerrahide önemli başarılara imza attık. Ülkemizin sağlıkta öncü akademik birimlerden birisiyiz. Ülkemizin pek çok ilinden resmi ve özel statüdeki hastaların güç olan tedavilerinin başvurulduğu bir merkez konumundayız. Uluslararası standartların üzerinde hem eğitim hem araştırma hem de tanı ve tedavi hizmeti sunuyoruz. Modern tıbbın gerektirdiği tüm klinik uygulamaları başarıyla gerçekleştiren fakültemiz sadece bölgemize değil komşu ülkelerden hastalara da şifa dağıtıyor. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan sağlık turizmi için yetkilendirilen sağlık tesisleri listesinde de yer alan EÜTF Hastanemiz,  dünyanın önde gelen sıralama kuruluşları tarafından hazırlanan ‘2022 Dünya Üniversite Sıralamaları’nda yükselişini sürdürmeye devam ediyor.  Tıp ve sağlık alanlarında dünyada ilk 500-600 bandında yer alıyoruz. Akademisyenlerimiz ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarda önemli görevler üstlenmeye devam ediyorlar. Araştırma üniversitemizin uluslararasılaşma misyonuna nitelikli katkı sunuyorlar. Anabilim dalında lisans ve uzmanlık eğitimi  ile araştırmadaki başarılarımız, yeterliliklerimiz  her geçen gün tescillenmeye devam ediyor” dedi.

 

“Bölgemizin sağlık üssü konumundayız”

         Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz, bünyesinde bulunan akademik birimleri itibariyle bölgemizin sağlık üssü konumunda bulunuyor.  En çok hassasiyet gösterdiğimiz konuların başında sağlık geliyor. Bir toplumun refah seviyesinin belirlenmesinde sağlık hizmetlerinin kalite ve ulaşılabilirliği temel kriterler arasında yer alıyor. Bu ilke doğrultusunda hem tıp eğitiminde hem de sağlık hizmetlerinde kalite standartlarına ulaşmak için örnek uygulamalarımızı sürdürüyoruz. Daha sağlıklı bir toplum inşasında üniversite olarak yürüttüğümüz çalışmalara devam edeceğiz. Hizmete kalitesini artırdığımız bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Altyapımızı güçlendirmeye devam ediyoruz”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhsin Özgür Çoğulu ise “Hizmet kalitemizin standartlarını daha ileri noktalara taşımak için sürekli olarak iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan Sağlıkta Kalite Standartları Değerlendirmesi sonucu puanımızı 96.36’ya yükselterek A Plus Hastane konumumuzu koruduk. Kalite kültürünü içselleştiren mensuplarımızla durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bizlerden desteğini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza şükranlarımı arz ediyorum. Bu başarı üniversitemize ve Tıp Fakültesi Hastanemize aittir. Akademisyeninden idari çalışanına kadar tüm personelimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni