Cilt tedavisinde başarının sırrı bütünsel ve kişiselleştirilmiş yaklaşımlarda yatıyor

Bedenin aynası olarak kabul edilen cildimiz, genel sağlığımızla ilgili pek çok ipucu veriyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Eneida Kote, cilt sağlığını iyileştirmek için uygulanan tedavilerin, herkesin ihtiyacına göre kişiselleştirilmesi gerektiğini söylüyor.

 

Cildimiz tüm vücudumuzu kaplayan en büyük organımız olmasının yanı sıra yaşantımızın en belirgin izlerini gözlemleyebileceğimiz bir alan. Cilt; hem fizyolojik hem psikolojik sorunların, aynı zamanda yaşlanma evrelerinin okunabilmesi sebebiyle “bedenin aynası” olarak kabul ediliyor. Bütünsel cilt yaklaşımı ise cilt ve beden sağlığını ayrılmaz bir bütün olarak değerlendirerek tedavi yöntemlerini bu doğrultuda uyguluyor. Ciltte var olan bir problem çoğu zaman iç organların durumunu ve iç sağlığı yansıtıyor.

 

“Cilt analizi nedir?” “Bütünsel cilt yaklaşımı kapsamında kullanılan uygulamalar nelerdir?” “Bütünsel cilt yaklaşımının avantajları nelerdir?” Infinity Regenerative Clinic Dermatoloji Uzmanı Dr. Eneida Kote, bütünsel cilt yaklaşımı konusunda merak edilenleri yanıtladı.

 

“Sadece ciltteki semptomlar değil, bunların kaynakları da tespit edilmeli”

Her bireyin cilt tipinin kendine has ve benzersiz olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Eneida Kote, “Kişinin sahip olduğu genetik altyapısı, beslenme alışkanlıkları ve yaşam stili cildine de yansır. Bütünsel cilt yaklaşımı kapsamında uygulanan yöntemler, tüm bu etkenler göz önünde bulundurarak kişiye özel olarak uygulanır. Yalnızca semptomların giderilmesi değil; semptomlara neden olan asıl kaynakların tespit edilerek iyileştirilmesi amaçlanır” dedi.

 

“Başarılı bir tedavinin ilk adımı doğru cilt analizinden geçiyor”

Sanıldığının aksine herkese uygulanan standart tedavi yöntemlerinin farklı ihtiyaçlara cevap vermeyeceğini söyleyen Uzm. Dr. Eneida Kote, “Kişiye özel tedavilerin belirlenmesinin ilk adımı doğru bir cilt analizinden geçiyor. Cilt analiz sistemleri; lekeleri, kırışıklıkları, gözenekleri, kızarıklıkları ve güneş hasarlarını hücresel düzeyde tespit ederek ‘kişiye özel’ bir tedavi protokolünün oluşturulmasını sağlıyor” dedi.

 

“Derinin üst tabakasında oluşan ve anormal olarak nitelendirilen kılcal damarların tedavileri için Sciton Joule X Clear V; genişlemiş gözenekleri küçültmek, genel kızarıklıkları azaltmak ve kolajen üretimini uyarmak için Sciton Joule X Clear Silk; sivilce izlerini ortadan kaldırmak ve elastikiyet kaybını engellemek için Scarlet X; ciltte oluşan lekeleri gidermek, kızarıklıkları iyileştirmek, genişlemiş kılcal damarları tedavi etmek ve kolajen üretimini teşvik etmek için ise BBL Hero kullanıyoruz. Daha derin dokuları uyarmak, alt yüz ve özellikle de boyunda lifting gerçekleştirebilmek için Ulthera (Fokuslu Ultrason); yüzeysel kırışıklıkları gidermek ve yüzde yenilenme sağlayabilmek için Harmony X Erbium-Yag lazer; bu bağlamda sayılabilecek uygulamalar arasında yer alıyor” diye ekledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni