Karşıyakalı Girişime Büyük Yatırım

Kolektif Girişimcilik Merkezi’nde gurur veren imza töreni

Karşıyaka Belediyesi’nin 2021 yılında hizmete açtığı Kolektif Girişimcilik Merkezi bünyesinde çalışmalarına devam eden Karşıyakalı girişim olan yapay zeka temelli atık yönetim platformu Swatchloop, 1.33 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım desteği buldu. “Organik Kimya” adlı firma Swatchloop’a melek yatırımcı olurken taraflar arasındaki gururlandıran imza töreni   

Kolektif Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Karşıyaka Kollektif Girişimcilik Merkezi mentorları, Organik Kimya Teknik Çözümler Lideri Elis Aral, İnovasyon ve AR-GE Direktörü Mehmet Demiray, Swatchloop’un kurucuları Dr. Güneş Sayıt, Servet Gül, Gökmen Devrim, Onur Yusuf Leblebici katıldı. 

ÖNEMLİ BİR YATIRIM ALDILAR

Karşıyaka Kollektif Girişimcilik Merkezi Sorumlusu Rafet Yacan, imza töreninde açılış konuşması gerçekleştirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Swatchloop ekibini tebrik ediyor ve tüm değerli katılımcılara selamlarını iletiyor diyerek sözlerine başlayan Yacan şunları kaydetti: “Yerelde sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak amacıyla iş fikri olan vatandaşlarımıza 2021 yılı Mart ayında kapılarını açan merkezimizde bugüne kadar 40 girişimimiz yer aldı. Mezun ettiklerimiz ve TEKMER’e transfer ettiklerimiz sonrası bugün halen 17 girişimimiz bizlerle birlikte çalışmalarını sürdürmektedir. Swatchloop girişimi, merkezimize ilk kabul edilen ve ilk yatırım alan girişimimiz olması nedeniyle bizim de ilk göz ağrımız diye nitelendirdiğimiz bir girişim. Bugün geldikleri nokta bizleri çok sevindirdi, ödüller, fonlar derken başarılarını İstanbul firması Organik Kimya’dan önemli bir yatırım alarak taçlandırdılar.”

“ÇOK BÜYÜK BİR ŞANS”

Tekstilin Sıfır Atık Platformu” olma vizyonu ile sürdürülebilirlikte bir marka olmayı hedeflediklerini belirten Swatchloop ekibi, Organik Kimya melek yatırımcısından aldıkları yatırımın bu hedefe hızlıca ulaşmalarında katkısının çok önemli olduğunu ve alınan yatırımın teknolojilerini ilerleterek, global çapta büyük bir etki yaratmada yardımcı olacağını söyledi.

Swatchloop ekibinden Servet Gül şunları aktardı: “Bizim için çok zorlu bir süreçti. Organik Kimya ile denk gelmemiz bizim için çok büyük bir şanstı. Zorlu süreci birlikte yürüttük, çok çalıştık. Yılın sonunda Organik Kimya gibi bizimde çok yakından takip ettiğimiz, sürdürülebilirliği ciddi anlamda yapan bir firmadan yatırım almak bizi çok mutlu etti. Destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz, sizin katkılarınızla buraya kadar geldik, çok sağolun.”

“MADDİ VE MANEVİ BÜTÜN KATKIYI VERMEYİ PLANLIYORUZ”

Organik Kimya AR-GE Direktörü Mehmet Demiray ise şunları söyledi: “Burada olmaktan mutluyuz, benim enerjim arttı. Çünkü buradaki dinamizmi, enerjiyi, gözlerdeki ışığı görebiliyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Bugünü sizinle geçirmek bile çok kıymetli oldu. Swatchloop’u seçmemizin sebeplerden bir tanesi de aslında biz malzeme işindeyiz. Sürdürülebilirlik de çok önemli ve onu sadece malzemeyle çözmeniz mümkün değil. Birçok şeyi bir araya getirmeniz gerekiyor ama biz bir malzemeye yatırım yapmak yerine böyle bir platform yapısına yatırım yapmayı düşündük. Çünkü buradaki etkileşimden bizim de kazanacaklarımız olacak. Farklı düşünmeyi de öğreneceğiz. Bizim gibi şirketler bazı şeyleri çok iyi yapıyorlar ama yeni şeyler de öğrenmeleri lazım. Swatchloop ile birlikte olmaktan çok mutluyuz, onların başarısı içinde hem maddi hem manevi bütün katkıyı vermeyi planlıyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni