II. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali İki Prömiyere Ev Sahipliği Yapıyor

İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali ikinci yılında barış ve İstanbul’u merkezine alan teması ile dinleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Kuzey Alman Radyo Televizyonu NDR’nin “Hollanda kültürünün amiral gemisi olarak” tanımladığı; Gramophone’un ise “Akıllıca dengelenmiş, güzel çalınmış bir performans” yorumladığı dünyanın en önde gelen piyano üçlülerinden biri olarak kabul edilen Storioni Trio, Türkiye’de ilk kez 18 Eylül Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda!

 

2000 yılında Kersjes Ödülü'nü kazanmalarının ardından hızlı bir yükselişle dünya sahnelerinde yerini alarak, Amsterdam Concertgebouw, New York'taki Carnegie Hall ve Londra'daki Wigmore Hall gibi dünyanın en önemli konser salonlarının vazgeçilmez isimlerinden biri olan Storioni Trio, 25. yılını İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali kapsamında CRR Konser Salonu’nda kutlayacak! Konserde; 2022 yılında Tapiola Sinfonietta, Storioni Festival, O/Modernt Festival ve Kartina Oda Müziği Festivali tarafından sipariş edilmiş olan Fagerlund’un “Remain” isimli eserinin ve Nielsen’ın Piyanolu Üçlü için Sol Majör eserinin Türkiye prömiyerleri gerçekleşecek.

 

II. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali6 – 23 Eylül tarihleri arasında dünyaca ünlü müzisyenlerin CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek oda müziği konserlerinin yanı sıra CRR Konser Salonu’nun fuaye alanında sürpriz isimlerle yapılacak söyleşiler, çocuklar için atölye çalışmaları ile müziği toplumdaki her yaş grubuna ulaştırmayı hedefliyor. Etkinlik programının ayrıntıları İBB Kültür Sanat sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni