Bu hafta NVIDIA Studio'da: 3D Sanatçısı 'CG Geek', Büyük Bir Bilim Kurgu Dünyasını Rekor Sürede Nasıl İnşa Ettiğini Anlatıyor

3D ve animasyon dünyasının sıradışı isimlerinden biri olan CG Geek, bu hafta NVIDIA Studio’da iddialı bir görevi tamamladı ve sadece üç gün içinde, bilim kurgudan ilham alan büyük bir üç boyutlu dünya inşa etmeyi başardı. The Fullness of Time (Zamanın Doluluğu) olarak adlandırılan dünya, GeForceRTX 4090 GPU’su tarafından hızlandırılarak yaratıldı.

72 Saat İçinde Bir Bilimkurgu Dünyası İnşa Etmek 

Animatör ve görsel efekt sanatçısı CG Geek, hevesli sanatçılara popüler bir YouTube kanalının nasıl yaratılacağını öğretiyor. Ayrıca sanatçı açık bir kaynak uygulaması olan rekabete ve sınırları zorlamaya olanak tanıyan 3D uygulaması Blender’la ilgili eğitici videolar paylaşıyor. 

Bu sınırların ne kadar zorlanabileceğini görmek için CG Geek, CES’in bir parçası olarak süreli bir tasarım yarışması başlattı ve NVIDIA Studio teknolojileri ve GeForce RTX 4090 GPU’suyla desteklenen animasyonlu bir projeyi, yalnızca üç gün içinde bir araya getirmeyi başardı. Sanatçı, en başta eseri yaratacağı türün seçimi için Instagram, Twitter ve YouTube’daki topluluğunu oylamaya davet ederek projesine başlıyor.

Bilim kurgunun açık ara galip gelmesiyle uzak gelecekteki bir şehir siluetinin neye benzeyeceğini öngörmeye başlıyor. İlk adımı, alanı fütüristik üç boyutlu binalar ve gökdelenlerle doldurmak oluyor.

CG Geek, Blender’da basit şekiller oluşturuyor ve bunları gerçek dünyadaki binaların boyutlarına uyacak şekilde ölçeklendiriyor. Daha sonra, güzel dokulu yapılar oluşturmak için malzemeler ve yansımalar ekliyor. Ardından Blender’a yeni eklenen ve üç boyutlu modellemenin önemli bir yönü olan Geo Nodes veya Geometry gibi parçalardan faydalanıyor.

Geo Nodes neredeyse tüm standart iş akışlarını ortadan kaldırıyor. Sıradan bir nesne inşa etme süreci, her adımın sırayla ilerlediği ve yalnızca manuel geri alma işlemi ile tersine çevrilebildiği doğrusal bir model izliyor. Geo Nodes, doğrusal olmayan, sorunsuz iş akışlarına ve az miktarda veri kullanarak inanılmaz derecede ayrıntılı sahneler oluşturma imkanı sunan nesne örneklendirmeye izin veriyor.

CG Geek, fotoğraflardan gerçekçi üç boyutlu modeller oluşturmak için iPhone’unu kullanarak nesneleri tarıyor. Daha sonra, GeForce RTX 4090 GPU’su tarafından mümkün kılınan 30 GPU hızlandırmalı özellikten biri olan ayrıntılı doku uygulaması için Adobe Photoshop’u kullanıyor. CG Geek, görüntü kalitesini yükseltmek için yapay zeka kullanan RTX hızlandırmalı Super Resolution (Süper Çözünürlük) özelliğinin, tüm eser boyunca dokuları dışa aktarma konusunda oldukça yararlı olduğuna da paylaşıyor.

Sanatçı, istediği görüntüye ulaşana kadar eserindeki bilim kurgusal binalara sarmaşıklar ve yıpranma gibi ince ve gerçekçi detaylar ekliyor.

Görevini yerine getirirken deneyimlediği süreç, birkaç dakika içinde ayrıntılı, düşük poli bilimkurgu binaları inşa etmeye yönelik kısa bir eğitici videoda da ele alınmış. Videoya ulaşmak için:

CG Geek’in RTX 4090 GPU’su, böylesine ayrıntılı bir ortamda etkileşimli, fotoğraf gerçekçiliğinde hareket için Blender Cycle’ın RTX hızlandırmalı, yapay zeka destekli OptiX ışın izleme özelliğini kullanmasına olanak tanıyor. Bu, bekleme sürelerini neredeyse tamamen ortadan kaldırıyor ve CG Geek’in hayal gücüyle eşzamanlı eser yaratmasına olanak tanıyor.

 Sanatçı, animasyonların yanı sıra kum ve su gibi detaylar için gerçekçi dokuları hızlı ve kolay bir şekilde uyguluyor. Son renderlarsa Blender Cycles’ta RTX hızlandırmalı OptiX ışın izleme ile hızlı bir şekilde tamamlanıyor. CG Geek’in fütüristik metropolü inşa etmesi sadece 21 saatini aldı ve 4K çözünürlükte oluşturmasıysa 10 saat sürdü.

Sanatçı “Şu anda NVIDIA, Blender gibi üç boyutlu görevler için yüksek performanslı GPU’ların başında geliyor” diyor. “Gerçek zamanlı editleme süreçleri için hiçbir şey RTX 4090 GPU’nın hızına yaklaşamaz.”

Yaratıcı Süreçler NVIDIA Studio ile Daha Kolay!

İçerik üreticiler tutkularını iş fırsatlara dönüştürerek bu işlerden işlerinden gelir elde edebiliyor. NVIDIA Studio bu tarz girişimleri destekliyor ve içerik üreticilerin daha çok şeyi öğrenmelerine, keşfetmelerine ve yaratıcı çabalarını bir sonraki seviyeye taşımalarına yardımcı oluyor:

  • Teknoloji ve kaynaklarla — GPU hızlandırma ve yapay zeka destekli özelliklerdeki en son gelişmeler, işlerin daha hızlı yapılmasına yardımcı olurken Studio Drivers yaratıcı uygulama optimizasyonu ve sistemlere de güvenilirlik sağlıyor.
  • Eğitimler ile— yaratıcı profesyoneller tarafından oluşturulmuş, herkese açık ve ücretsiz yüzlerce seçkin eğitim, amatör içerik üreticilerinin becerilerini geliştirmesi için hızlı püf noktaları ve ipuçlarından detaylı bilgilendirici serilere kadar birçok şey sunuyor.
  • İlhamla — boyutlar arası Stüdyo sanatçılarının, hikaye anlatıcılarının ve saygın yayıncıların üç boyutlu animasyon, video düzenleme, grafik tasarım, fotoğrafçılık gibi yaratıcı alanlardaki yolculukları deneyimlenebiliyor.

NVIDIA Studio standart iş süreçlerinin dışında da içerik üreticileri desteklemeye olanak tanıyor.  

#NewYearNewArt Challenge 

NVIDIA Studio topluluk yarışması başladı: #NewYearNewArt.

Yeni bir yılla birlikte yeni sanat eserlerini görme heyecanını yaşıyoruz! Eserlerinizi paylaşarak sosyal medya kanallarımızda yer alma şansı için #NewYearNewArt hashtag’ini ve NVIDIAStudio etiketini kullanabilirsiniz.

Studio YouTube kanalındaki eğitici videolara erişebilir  ve Studio bültenine abone olarak doğrudan gelen kutunuzda güncellemeler alabilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni