‘Benim Şehrim, Benim Sesim’, Beats By Girlz Türkiye Festivali’yle şehre geri dönüyor!

British Council Türkiye, ‘Kültürde Kadın Gücü’ programı kapsamında Beats By Girlz Türkiye ile kadın sanatçılar için ‘Benim Şehrim, Benim Sesim’ proje çağrısını duyuruyor. Diyarbakır, İzmir ve Gaziantep’ten kadınların, yaşadıkları şehirleri müzikleriyle ifade edebilmelerini ve yaşadıkları şehrin seslerinden ilham alarak kendi seslerini yaratmalarını amaçlayan projeye başvurular, 21 Ekim tarihine kadar devam ediyor.

 

Beats By Girlz Türkiye’nin, ilk kez geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği ve aynı adlı bir albümle ve belgeselle tüm dijital müzik platformlarında ürünlerini paylaştığı ‘Benim Şehrim, Benim Sesim’ projesi, yeni katılımcıları ile buluşmaya hazırlanıyor. British Council Türkiye’nin #KültürdeKadınGücü Destek Programı kapsamında yer alan atölye ve mentorluk programı ‘Benim Şehrim, Benim Sesim’, bu sene üç farklı büyük şehirden kadınlarla gerçekleşecek: Diyarbakır, İzmir ve Gaziantep.

 

'Benim Şehrim, Benim Sesim’, kadınların yaşadıkları şehirleri müzikleriyle ifade edebilmelerini ve yaşadıkları şehirlerin seslerinden ilham alarak kendi seslerini yaratmalarını amaçlıyor. Proje başvuruları, 21 Ekim Cuma gününe kadar Beats By Girlz Türkiye ve British Council Türkiye’nin internet sitelerinden yapılabilecek. Genç kadın müzisyenlere açık olacak başvurular arasından seçilecek 15 katılımcı, Kasım 2022’den Şubat 2023’e kadar yoğunlaştırılmış bir eğitim programının parçası olacaklar.

 

Çevrimiçi atölye çalışmaları ve mentorluk oturumları aracılığıyla ses tasarımının temel ilkelerini öğrenecek olan katılımcılar daha sonra, yaşadıkları şehirlerde seçilen bölgelerde ses yürüyüşüne çıkacak ve sesleri, müzikal bir çerçevede tasarlayıp bir kompozisyon oluşturacakları kayıtlar alacaklar. Katılımcılar, proje boyunca birbirleriyle çalışarak seçilen mekânların ses yapısını ve oluşturulan eserleri birlikte değerlendirecekler. Proje dahilinde seçilecek eserler, Mart 2023’te gerçekleştirilecek WOW Sesler'de sahne alma ve dijital platformlarda yayınlanma şansını da elde edecek.  

 

‘Benim Şehrim, Benim Sesim’le Başlayan Çağrı: Şehrin Müziğini #Birlikte Yapalım

Kadınların yaşadıkları şehirlere müzikleriyle yorumlamalarına olanak sağlayan projenin ilk edisyonu Birleşik Krallık’ta ve Türkiye’de oldukça ses getirmişti. Projenin yeni edisyonunda Türkiye’deki kadın sanatçılar arasındaki kültürel çeşitliliğin vurgulanması amaçlanarak Diyarbakır, Gaziantep ve İzmir, projenin merkez bölgeleri olarak seçildi. Bu şehirlere yapılacak ses yürüyüşleri, Kültür için Alan işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Müzik ve teknoloji alanında yaptığı projeleriyle ünlü bir girişim olan Birleşik Krallık partneri Saffron, projede ‘Şehre Müzikle Yaklaşmak’ başlıklı bir seminer gerçekleştirecek ve aynı zamanda Saffron ekibi projeye seçilen müzisyenlerle birebir çalışacak.

 

21 Ekim’de açık çağrı dönemi sonlanacak proje, Beats By Girlz Türkiye Festivali’nin 26 Eylül’de gerçekleşen lansman partisiyle birlikte başlangıç yapacak. Şehir hikayelerini birbirine bağlayan, müzisyenler arası birlikte çalışma prensibini benimseyen proje, ‘Şehrin Müziğini #Birlikte Yapalım’ çağrısıyla yeni başvurularını bekliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni