2023'te Dikkate Alınması Gereken 4 Siber Güvenlik Trendi!

2022 yılı siber saldırıların yoğun yaşandığı bir yıl oldu. Hacker saldırıları kişi ve kurumları hedef almaya 2023’te de devam edecek. Günden güne saldırı biçimlerini geliştiren hackerlar, işletmelerin sahip olduğu hassas verileri üçüncü şahıslara satarak kendileri için güçlü bir kazanç kapısı yaratıyor. Bu yıl pek çok kurumun hacker saldırıları karşısında mağduriyet yaşadığının altını çizen Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, 2023 yılında şirketlerin dikkat etmesi gereken 4 güvenlik trendini açıklıyor. 

Son birkaç yılda siber saldırı yöntemleri kritik dönüşümler geçiriyor. İşletmelerin topladıkları hassas verileri ele geçirmeye çalışan hackerlar, elde etmeyi başardıkları verileri üçüncü şahıslarla paylaşarak kendileri için kazanç kapısı yaratmaya devam ediyor. Öyle ki evden çalışmanın yaygınlaşması ve şirketlerin bulut sistemlerine yönelmesiyle birlikte siber güvenlik riskleri ciddi oranda arttı. Önümüzdeki senelerde başta fidye yazılımları ve kimlik avı saldırıları nedeniyle siber güvenlik uzmanlarının zor zamanlar geçirebileceğini vurgulayan Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, 2023 yılında dikkate alınması gereken 4 siber güvenlik trendini paylaşıyor.

1. Fidye yazılımı saldırıları artacak. 2023 yılında gittikçe yaygınlaşacak olan fidye yazılımı saldırıları önemli güvenlik sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Fidye yazılım saldırıları, bulaştığı sistemlerdeki tüm dosyaları şifreleyerek kullanıcının erişimini engelliyor. Saldırganlar özel olarak geliştirdikleri fidye yazılım virüsü ile genellikle bilgisayar içerisine bir not bırakıyor ve kullanıcıların dosyalarına yeniden erişim sağlayabilmeleri için fidye talebinde bulunuyor. Öyle ki fidye yazılımlarının şifrelediği dosyaları kurtaran çeşitli güvenlik araçları mevcut ancak saldırganlar, uygulamalarını sürekli geliştiriyor ve şifre kırma araçları bir süre sonra işe yaramıyor.

2. DDoS saldırılarının etkisi katlanacak. En çok korkulan ve sonuçları şirketler için ciddi bir tehdit oluşturan Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırıları şirketler için son derece yıkıcı olmaya 2023 yılında da devam edecek. Teknolojik cihazları veya ağları kullanıcılar için kullanılamaz hale getirmeyi amaçlayan bir siber saldırı türü olarak tanımlanan bu saldırılar karşısında siber güvenlik uzmanları gelecek dönemlerde uykusuz günler geçirebilir.

 

3. Kimlik avı saldırıları gündemdeki yerini koruyacak. 2023 yılında kimlik avı saldırıları, şirketlerin karşılaştığı en yaygın güvenlik sorunlarından biri olmaya devam edecek. Hackerların giderek artan bir şekilde kimlik bilgisi doldurma, kimlik avı ve diğer kimlik saldırılarını kullanarak bulut hizmetlerini ve altyapılarını hedef alması günden güne artış gösterecek. Hibrit iş gücüne geçişle birlikte güvenlik ekiplerinin bunu yönetmesi oldukça zorlayıcı olacak.

4. Kuantum bilişimini ele almak önem taşıyacak. Kuantum bilişim hala uzak bir kavram gibi görünse de teknolojinin gelişimi bu doğrultuda devam ettiği sürece kuantum bilişimi de bir noktada tehdit haline gelebilir. Kuantum bilişimi büyük olasılıkla hükümetlerin ve son derece uzmanlaşmış teknoloji firmalarının alanı içinde kalacak olsa da siber güvenlik ve teknoloji uzmanlarının 2023 yılında bu gelişmeleri takip etmeleri gerekecek gibi duruyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni