TÜRKÇİMENTO’dan 65. Yıla Özel Anlamlı Proje

SAKIZ AĞACI AĞAÇLANDIRMA SAHASI İZMİR FOÇA’DA HAYATA GEÇİYOR

 

TÜRKÇİMENTO kuruluşunun 65. Yılında “Sakız Ağacı Ağaçlandırma Sahası” projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında İzmir ili Foça ilçesi Gerenköy’de 10 bin metrekarelik alana toplam 250 adet sakız ağacı ile 500 adet mavi servi ve kara servi fidanının dikimi gerçekleştirildi.

 

TÜRKÇİMENTO kuruluşunun 65. Yılında Ege Orman Vakfı – İzmir Foça Belediyesi iş birliği ile İzmir’in Foça ilçesi Gerenköy mevkiinde 10 bin metrekarelik alanda “Sakız Ağacı Ağaçlandırma Sahası” projesini hayata geçirdi.

 

TÜRKÇİMENTO desteği ile gerçekleştirilen proje kapsamında Sakız Ağacı Ağaçlandırma Sahasına toplamda 250 adet sakız ağacı ile 500 adet mavi servi ve kara servi fidanı dikildi.

 

Kaybolmakta olan sakız ağacının ekonomik, kültürel ve sosyal nitelikli değerini tekrar  canlandırmayı hedefleyen proje kapsamında saha hazırlıklarının yapılarak fidanların dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca yangın önleme tedbirlerinin alındığı sahada damla sulama sistemi kuruldu ve uygulamasına geçildi. Projede işbirliği yapılan Ege Orman Vakfı, yürüttüğü projelerde, yerel halktan kadınların; eğitim, beceri kazanma ve nitelik arttırma ile ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmalarına destek olmaktadır. 

 

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, Sakız Ağacı Projesi’ne ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: 

 

“Sakız ağacının yeniden ıslahı ile türün korunması adına Sakız Ağacı yetiştiriciliğini teşvik etmeyi amaçladığımız bu projede bizi en çok heyecanlandıran konulardan biri de kadınlara ekonomik ve sosyal anlamda yaptığı destek oldu. Bu projenin gerçekleştirilmesi aşamasında yürütülen faaliyetlerde ve fidan dikimlerinde bölgedeki kadınların istihdamına öncelik verilmek suretiyle yöre halkı yer aldı. Eğitim sürecinin de yer aldığı projede bölge halkının büyük emeği söz konusu. Bu vesileyle  Vakıf başta olmak üzere  katkısı olan herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni