Saray’ın Kurtuluşu’nun 100.yılı törenle kutlandı

Saray’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü her yıl olduğu gibi coşkuyla kutlanırken, programda sahnelenen temsili kurtuluş gösterişi izleyenlerin tüylerini diken diken etti.

BAŞKAN ALBAYRAK ÇELENK TÖRENİNE KATILDI
Saray’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı törenle kutlandı. 1 Kasım Salı günü saat 10.00’da Atatürk Alanı’nda çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Atatürk Alanı’nda gerçekleşen çelenk törenine Saray Kaymakamı Adem Ünal, Saray Garnizon Komutanı Kurmay Albay Barış Terzibaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Ak Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş, Cumhuriyet Halk Partisi Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, Milliyetçi Hareket Partisi Saray İlçe Başkanı Yusuf Duman, İYİ Parti Saray İlçe Başkanı Abdullah Ataman, Saadet Partisi Saray İlçe Başkanı Şaban Mısırlı, DEVA Partisi Saray İlçe Başkanı Tarık Atansoy, Saray İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emrah Kaya, Saray İlçe Emniyet Müdürü Vahap Uyar, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Birdal Gökdağ, Fuat Ünal, Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, siyasi parti ve STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kaymakamlık daire amirleri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

KURTULUŞ GÖSTERİSİ SAHNELENDİ
Atatürk Alanı’nda gerçekleşen çelenk törenin ardından kutlama programı saat 10.30’da Pazar Yerinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda temsili kurtuluş gösterisi gerçekleştirildi. Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sahneledikleri temsili kurtuluş gösterisinde Hürriyet Kızı’nı kurtarırken sahneledikleri performansla izleyenlerin tüylerini diken diken etti. Gösterinin devamında Hürriyet Kızı’ndan alınan Türk Bayrağı grup başkanı tarafından Saray Kaymakamı Adem Ünal’a takdim edildi.

HÜRRİYET KIZI PROTOKOLE ÇİÇEK TAKDİM ETTİ
Temsili kurtuluş gösterisinin ardından temsili birlik komutanı günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Hürriyet Kızı’nın okuduğu şiirle devam eden programda, yine Hürriyet Kızı tarafından protokole çiçek takdim edildi.

BAŞKAN ERKİŞ: “BU ONUR HEPİMİZİN”
Günün önlem ve önemine dair konuşmayı Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş yaptı. Başkan Erkiş, şunları ifade etti:

“Anlar vardır, hisler onlara göre tarif edilir. Elemin, mutluluğun, hüznün, sevincin kayıtlara geçtiği anlar vardır. Ancak kimi anlar buradaki bütün ayakların toplamından daha öteye bir anlam taşır. Zaman, iddiayı ortaya koyar. Bir kabadayı seni on dakikadır burada bekliyorum dediğinde iddiayı ortaya koyar. Saatlerdir, bir haftadır buradayım demek iddiayı göstermektir ve biz burada kurtuluşumuzu tarif etmek için dakikaları, saatleri, haftaları, ayları, yılları değil asırları kullanır hale geldiysek bugün bu onur hepimizindir. Kurtuluşumuzun 100’üncü seneyi devriyesi kutlu olsun.

HALK OYUNLARI BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Kahramanlık şiirleri ve kurtuluş şiirleriyle devam eden program Saray Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin Trakya yöresi gösterisi ile son buldu.

100. YILA ÖZEL BAŞKAN ERKİŞ’TEN KUVAYİ MİLLİYE DESTANI SUNUMU
1 Kasım Saray’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında bu akşam Saray Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20.00’da program düzenlenecek. Program Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’in sunumuyla Kuvayi Milliye Destanı ile başlayacak. Başkan Erkiş’in sunumunun ardından saat 20.30’da Saray Belediyesi Türk Müziği Topluluğu ve Nazende Türk Müziği Topluluğu Türk Sanat Müziği Konseri gerçekleştirilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni