Lüleburgaz’da kurtuluşun 100’üncü yılına yakışır sempozyum

“100. Yılda Lüleburgaz'ın Kurtuluşu ve Milli Mücadele Sempozyumu”

 

Lüleburgaz’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı anısına düzenlenen ve aralarında Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Prof. Dr. Nedim İpek gibi önemli bilim insanlarının da yer aldığı 100. Yılda Lüleburgaz'ın Kurtuluşu ve Milli Mücadele Sempozyumu’nda konuşan Başkan Gerenli, “Çağdaş Cumhuriyet kenti Lüleburgaz’ımızda aydınlık geleceğimize bilimin ve sanatın ışığında yürümeye devam ediyoruz. Bunu da tarih bilinciyle, dil bilinciyle ve ülkü birliğiyle yapıyoruz. Bu dönemde Lüleburgaz’ın tarihi ve sosyal hayatının gelişimine katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum dedi.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin öncülüğünde, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı anısına düzenlediği “100. Yılda Lüleburgaz’ın Kurtuluşu ve Milli Mücadele Sempozyumu” sona erdi. Birbirinden değerli isimlerin yer aldığı sempozyum Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi Prof. Dr. Türkan Saylan Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Sempozyumda konuşmacıların yaptığı sunumlar büyük ilgi gördü. Bununla birlikte sempozyuma Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli ve Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Burak Özcoşar da katıldı.

 

Sunumlar iki oturumda gerçekleşti

Prof. Dr. Hasan Dilan’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı sempozyum iki oturum halinde gerçekleşti. İlk oturumda Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu “Milli Mücadele Ne Demek?”, Prof. Dr. Nedim İpek “Osmanlı’dan Cumhuriyete Lüleburgaz” konularını anlatırken Abdullah Batmaz da İstiklal Savaşı Gazisi babası Galip Batmaz’ı anlattı. Sempozyumun öğleden sonra düzenlenen ikinci oturumunda ise Lüleburgaz’ın kurtuluşunda önemli bir yeri olan Şevket Ödül’ün torunu Cem Ödül “Trakya’da Milli Mücadele Önderlerinden Şevket Ödül”, araştırmacı yazar Ali Arslan  “Lüleburgaz Kongresi ve İşgaller”, araştırmacı yazar Ali Işıkgör “Trakya’da Yunan Zulümleri” ve yerel tarihçi Mustafa Gültekin de “Yunan İşgalinde Şehit Olan Ulema Ubeydullah Efgani” konulu sunum gerçekleştirdi.

 

“Bilimin ve sanatın ışığında yürüyoruz”

Öte yandan sempozyumda konuşma yapan Başkan Gerenli Lüleburgaz’ın kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünde böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Gerenli konuşmasına şöyle devam etti: “Geçmişimizi bilerek geleceğe yürüyoruz. Lüleburgaz Belediyesi olarak Lüleburgaz’da bugünden yarına yürüyüşümüzü tarih bilinciyle yapıyoruz. Kökleri mazide olan atiyiz demişti Yahya Kemal. Çağdaş Cumhuriyet kenti Lüleburgaz’ımızda aydınlık geleceğimize bilimin ve sanatın ışığında yürümeye devam ediyoruz. Bunu da tarih bilinciyle, dil bilinciyle ve ülkü birliğiyle yapıyoruz. Bu dönemde Lüleburgaz’ın tarihi ve sosyal hayatının gelişimine katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni