İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu 2022 yılının son toplantısı Ödemiş’te gerçekleştirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı öncülüğünde ,30 ilçe Zabıta Müdürlerinin katılımıyla oluşturulan İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu, yılın 4. ve son toplantısını Ödemiş’te gerçekleştirdi.  

İzmir İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Şahne, Emniyet Şube Müdürleri ve ilçe Zabıta Müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya Ödemiş Zabıta Müdürü Ali Palamut’ta katıldı. Toplantıda;  3. Kurulda ele alınan, ikinci el alım satımların önlenmesi, toplayıcılar ve depoları hakkında Çevre Komisyonunca hazırlanan rapor sunuldu. Üyeler tarafından gündeme getirilen turizm bölgelerinde inşaat yasağı konusunun Kent ve Yaşam Komisyonuna, çöp ev şikayetlerine ilişkin uygulamaların ise Çevre Komisyonuna havalesi gerçekleşti.

Zabıta Dairesi Başkanı Gökhan Daca, kurul toplantısında Zabıta Dairesi Başkanlığı Mevzuat Destek Yayınlarına değinerek; Zabıta personellerinin uygulamaları sırasında kapsamlı ve pratik bir kılavuz oluşturmayı ve İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüklerinin yetki ve sorumluluk alanlarında hazırlayacakları yönetmeliklere örnek teşkil etmesini amaçladıklarını belirtti.  Bu doğrultuda 16.09.2022 tarih 1092 sayılı Meclis kararı ile yürürlüğe giren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği ve Zabıta Uygulamalarına konu olan Kabahatler Kanunu maddelerini içeren kılavuzun sunumu yapıldı.

Toplantıda ayrıca, Dünya Engelliler Günü kapsamında İzmir Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından periyodik olarak sürdürülen “Engel olmazsak, engel kalmaz” mottolu farkındalık çalışmalarının; Kurul üyesi İlçe Zabıta Müdürlükleri beraberinde İzmir genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesi kararı alındı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni