Buca Belediyesi’nden Kuruçeşme’ye yeni park

Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Buca’da yeşil alan oranını artırmak için yürütülen çalışmalara bir yenisi eklendi. Kuruçeşme Mahallesi’nde bulunan 3 bin metrekarelik alanı yeşil ve doğa için ayıran Buca Belediyesi, 50 tane de zeytin ağacını barındıran parkı başta çocuklar olmak üzere Bucalıların hizmetine sunacak.

 

Buca’da köyler bölgesinden kent merkezine kadar yeşil alanların artırılması için Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın yürüttüğü projelerle başlatılan seferberlikte, kente bir park daha kazandırıldı. Kuruçeşme Mahallesi’nde 205/ 51 ve 52 sokakların kesiştiği 3 bin metrekarelik alan Bucalıların nefes alacağı bir parka dönüştürülüyor. Belediyenin Park Bahçeler ve Fen İşleri müdürlüklerinin ortak çalışmasıyla hayata geçecek olan ve bir ay içinde tamamlanması planlanan park, okula dönen çocuklara da “Hoş geldin” hediyesi olacak.

 

Yeşil alan niteliğinin yanı sıra her yaştan hemşehrinin nitelikli zaman geçirebileceği parkta oturma alanları da bulunacak. Zeminin çimle kaplanacağı ve yaklaşık 50 tane zeytin ağacına ev sahipliği yapan parkta özel bir ışıklandırma sistemi de yer alacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni