Bakan Varank’tan İzQ’ya ziyaret

Bakan Varank: “İzmir, Türkiye’deki inovasyon ekosistemi için çok önemli”

 

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İzmir’in Uluslararası İnovasyon ve Girişimcilik Kentine Dönüşümü vizyonu doğrultusunda İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ve Ege Genç İş İnsanları Derneği paydaşlığında kurulan İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

 

Merkezde faaliyet gösteren girişimci firmalarla sohbet eden Bakan Varank, “İzmir, hem sanayimiz açısından hem de Türkiye’deki inovasyon ekosistemi açısından çok önemli. Merkezin kurulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

MERKEZ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ ALDI

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’ni gezip bilgi aldığı ziyarete İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Necip Nasır, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cemal Elmasoğlu ve Emre Kızılgüneşler, Ege Bölge Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi katıldı.

 

VARANK: “GİRİŞİMCİLERİMİZLE GÖRÜŞTÜK, ONLAR MUTLUYSA BİZ DE MUTLUYUZ“

Ziyaret sonrası değerlendirmede bulunan Bakan Varank, “İzmir, hem sanayimiz açısından hem de Türkiye’deki inovasyon ekosistemi açısından çok önemli. Buradaki üniversitelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, iş dünyamızla, bu ekosistemi güçlendirmek için çalışıyoruz. İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, Bakanlığımızın bizzat desteklediği bir proje. Az önce girişimcilerimizle görüştük, güzel, verimli bir iş yaptığımızı gördük. İnovasyon ekosistemi mutluysa, girişimciler mutluysa biz de mutluyuz demektir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

KIZILGÜNEŞLER: “PROJEMİZ İKİ AYRI DESTEK ALDI”

İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi projesinin hayata geçmesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğinin önemli olduğunu belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, “İzQ Girişimcilik Merkezimiz İzmir Kalkınma Ajansı’ndan Fizibilite Desteği ve Güdümlü Proje Desteği olmak üzere 2 ayrı destek aldı. Avrupa Birliği’nin Bölgesel Güven Fonu kapsamında, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,  UNDP ve Odamız arasında işbirliği protokolü imzalandı ve projemiz fon aldı. Sayın Bakanımızı İzQ’da ağırlayıp, bizlere verdiği destekle hayata geçirilen projemizin başarılı sonuçlarını kendisine aktarmak bizler için büyük gurur” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni