Antalya’da muhteşem Cumhuriyet coşkusu

Başkan Böcek söz verdi: ‘Atamızın izinden ayrılmayacağım

 

Antalyalılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı ve Sefo konserine on binlerce Antalyalı katıldı. Cumhuriyet Meydanı tıklım tıklım dolarken, Antalyalılar Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doya doya yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, coşkulu kalabalığa seslenerek “Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında da Atamızın izinden ayrılmadan, bilimin, sanatın ve kültürün ışığında, barışın, kardeşliğin, özgürlüğün ve demokrasinin hüküm sürdüğü bir ülke için durmadan, yılmadan, yorulmadan yürüyeceğimize söz veriyorum” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşun 99’uncı yılı Antalya’da muhteşem bir coşkuyla kutlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayı düzenledi. Konyaaltı Varyant ’tan başlayan fener alayına on binler katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler eşliğinde Antalyalılar muhteşem bir görüntü oluşturdu. Fener alayında Antalyalılar 400 metrelik dev Türk Bayrağı taşıdı. 

 

ANTALYA FENER ALAYI İLE AYDINLANDI

Saat 19.00’da Konyaaltı Varyant ‘tan başlayan Fener Alayı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası’nın çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleşti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Rafet Zeybek, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve on binler katıldı. Fener Alayına katılan vatandaşlar ellerindeki meşaleler ve Türk bayraklarıyla muhteşem bir manzara oluşturdu. Antalya sokakları Fener Alayı’nda kırmızı beyaza büründü. Fener Alayı’na evlerinin balkonlarından destek veren Antalyalılar, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu. Fener Alayı Cumhuriyet Meydanı’na ulaştığında meydanda bekleyen Antalyalıların da katılımıyla coşku doruğa çıktı. Cumhuriyet Meydanı tıklım tıklım doldu. 

 

EN BÜYÜK DEVRİM CUMHURİYET

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Cumhuriyet İçin El Ele Platformu Sözcüsü İbrahim Daş, Antalyalıların adına yakışır bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması gerçekleştirdiğini söyledi. Daha sonra ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, elinde Türk Bayrağı ile sahneye çıkarak, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran on binleri selamladı. ‘Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun’ diyerek konuşmasına başlayan Başkan Muhittin Böcek, “Ömrünün her anını bu vatana ve Cumhuriyete adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşamı boyunca birçok devrime imza atmış ancak, en büyük devrimi Cumhuriyet olmuştur. İnanıyorum ki; özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolü ve en büyük güvencesi olan Cumhuriyetimiz, geleceğimizin teminatı siz gençlerimizin omuzlarında çok daha ileriye taşınacaktır” dedi. 

 

CUMHURİYETİMİZİN 2. YÜZYILI BAŞLIYOR

“Atamızın da söylediği gibi; Ey yükselen yeni nesil, Cumhuriyeti biz kurduk onu yüceltecek ve yaşatacak olan sizsiniz” diyen Başkan Böcek, “Türkiye Cumhuriyetinin 2. yüzyılı başlıyor. 99 yıldır olduğu gibi Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında da Atamızın izinden ayrılmadan bilimin, sanatın ve kültürün ışığında barışın, kardeşliğin özgürlüğün ve demokrasinin hüküm sürdüğü bir ülke için durmadan, yılmadan, yorulmadan yürüyeceğimize söz veriyorum. Siz de söz veriyor musunuz? Yaşasın Mustafa Kemalin askerleri. Yaşamım boyunca ve 28 yıllık siyasi hayatımda tüm çalışmalarımı Atatürk’ün devrim ve ilkeleri doğrultusunda gerçekleştirdim. ‘Ey büyük Atatürk, açtığın yolda, gösterdiğin hedefe hiç durmadan yürüyeceğime and içerim. Ne Mutlu Türküm diyene. Cumhuriyetimizin 100. yılında konserlerin festivallerin yasaklanmadığı halkımızın fikirlerini daha özgürce ifade edebildiği, daha demokratik ve daha aydınlık bir Türkiye’de buluşmak dileğiyle, sevgiyle kalın, Cumhuriyetle kalın, Atatürk’le kalın. Yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu. 

 

ANTALYALILAR SEFO İLE COŞTU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in konuşmasının ardından ise ünlü rap sanatçısı Sefo sahne aldı. Sefo’nun sahneye çıkmasıyla birlikte alanı dolduran on binler muhteşem bir coşku yaşadı. Sefo şarkılarıyla, Antalyalılara unutulmaz bir konser yaşattı. Sefo’nun sevilen parçalarına eşlik eden Antalyalılar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya yaşadı. Başkan Muhittin Böcek, Sefo’ya günün anısına Atatürk portresi hediye etti. Sefo da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e Antalyalı sevenleriyle buluşturduğu için teşekkür etti. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran on binler Cumhuriyet’in 99’uncu yılını büyük bir coşkuyla kutladı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni