AÇEV ve İlgili Babalık Oluşumları’ndan şiddetsiz bir dünya için çağrı

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve İlgili Babalık Oluşumları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle birer bildiri yayınlayarak şiddetsiz bir dünya için çağrıda bulundu. AÇEV, kadına yönelik şiddetin son bulması için sivil toplum kuruluşları, hükümetler ve tüm paydaşlar arasında diyalogların geliştirilmesinin ve kadın hareketinin taleplerinin dikkate alınmasının önemine dikkat çekerken İlgili Babalık Oluşumları da erkekleri “kendilerini dönüştürmeye, erkeklikten kaynaklı tutumlarıyla yüzleşmeye” çağırdı.

 

AÇEV, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yaptığı açıklamada, erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu, öğreniyor ve destekleniyor olmasının ön koşullarından birinin kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması olduğunu belirtti. Açıklamada “Şiddet, insan hakları ihlali ve aynı zamanda suçtur. Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere, toplumun tümü üzerinde telafisi zor etkiler bırakan, kadınlara yönelik fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik ve siber şiddetin son bulması için sosyal, ekonomik ve kültürel şartların oluşturulması gerekmektedir” denildi.

 

AÇEV’in bildirisine İlgili Babalık Oluşumları da bir başka bildiriyle destek verdi. “Şiddetsiz bir dünya için biz de varız. Kendimizden başlayarak dönüşebiliriz” diyen İlgili Babalık Oluşumları, iş yerinde ve evde daha eşitlikçi bir ortam için neler yapılabileceği ile ilgili öneriler sıraladı.

 

İlgili Babalık Oluşumları, çocukların maruz kaldıkları veya tanık oldukları şiddetin taşıyıcısı da olabileceklerine dikkat çekti ve kuşaklar arası bu aktarımı durdurmak üzere erkekleri dönüşüme çağırarak: “Mevcut erkeklik ve babalık kalıplarının, çocuklar, kadınlar ve ailenin diğer bireyleri üzerinde baskı ve tahakküm kuran olumsuz yanlarının dönüşmesi için değişime önce kendimizden başlıyoruz” dedi.

 

İlgili Babalık Oluşumları AÇEV bünyesinde gerçekleşen Baba Destek Programı’nın bir uzantısı olarak hayata geçirildi. AÇEV’in 3-11 yaşları arasında çocuğu olan babaları desteklemek için 1996 yılından bu yana uyguladığı Baba Destek Programı’na katılan babalar bir araya gelerek, program süresince edindikleri kazanımlarını sürdürmek ve yaygınlaştırmak amacıyla İlgili Babalık Oluşumları’nı hayata geçirdiler.

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni