30 Büyükşehir, tarımın kalkınması için Kocaeli’de bir araya geliyor

Büyükşehir ile Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği, 2-4 Kasım’da "2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı"nı düzenleyecek

 

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (Agricities) tarafından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 30 Büyükşehir Belediyesinin katılımıyla “2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı” düzenlenecek. Kocaeli Kongre Merkezi’nde 2-4 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek çalıştayda ülke tarımının daha iyi noktaya getirilmesi için istişarelerde bulunulacak. Türkiye’deki tüm Büyükşehir Belediyelerinin tarım hizmetleri birimlerini bir araya getirerek, bilgi paylaşımı ve ortak proje gibi hedefler doğrultusunda kurulan Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’nin (Agricities) bu seneki tarım çalıştayı, Kocaeli’de gerçekleştirecek.

 

KOCAELİ, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Tarıma yönelik çiftçilerin yüzünü güldüren projelerle Türkiye’ye örnek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 30 Büyükşehir Belediyesi, belediyelerin Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Dairesi yöneticileri, yerel yönetim temsilcileri, özel sektör yatırımcıları, çiftçiler ve akademisyenlerin katılımıyla “30 Büyükşehir, tarım için birlikte” sloganıyla, “Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı, 2-4 Kasım tarihinde Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenecek.

 

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın öncülüğünde katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik edilen çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve tarımsal kalkınmaya destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen, Kocaeli’nin en önemli kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi (TABİP) başta olmak üzere mazot, gübre, tohum, modern sera kurulumu ve meyve fidesi gibi çok sayıda desteklerle tarımın kesintisiz sürdürülmesi hedefleniyor.

 

BAKAN KİRİŞCİ DE KATILACAK

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin de katılacağı tarımsal tecrübelerin ve tekniklerin paylaşılacağı üç gün sürecek çalıştayda, daha iyi bir tarımsal biyolojik çeşitlilik, daha fazla besleyici unsurlar, tarım toplumları için gelişmiş geçim kaynakları ve daha dayanıklı sürdürülebilir tarım sistemi konularında sunumlar yapılacak. Çalıştayda ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanları, ilgili daire başkanları ve yerel yönetim temsilcilerinin katılımıyla “Tarımda Yeni Nesil Uygulamalar”, “Tarımsal Örgütlenme ve İstihdam”, “Sürdürülebilir Tarımsal Pazarlama Stratejileri” ve “İklim Değişikliğinin Tarımda Yarattığı Tehditler” konularında özel oturumlar düzenlenecek. Açılış programıyla ilk gün 10:00’da başlayacak Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı’nın son gününde sonuç bildirgesi yayınlanacak.

 

ULUSLARARASI TARIM ŞEHİRLERİ BİRLİĞİ (AGRİCİTİES)

Birliğin Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Karadağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lübnan, Kuzey Makedonya, Maldivler, Sırbistan, Somali, Kamerun, Filipinler ve Benin’den 74 üyenin yanı sıra Türkiye'den 15 Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle birlikte toplam 209 üyesi bulunuyor. Merkezi Konya’da bulunan ve Büyükşehir Belediyeleri desteği ile finanse edilen birlik, belediyelerin yaşadığı tarımsal yönetim ile ilgili problemlerin çözümleri konusunda, bilgi ve tecrübe paylaşımı ve ortak projeler yürütüyor. Tarım Şehirleri Birliği’nin dünya çapında iş birliği boyutunda çalışabilen bir kurum haline getirilmesi hedeflenirken, Büyükşehir Belediyeleri, Bakanlığın destekleri yanında çok büyük boyutta çiftçi destekleri vererek ülke tarımına katkı sunuyor. Bakanlık ve Büyükşehir Belediyelerinin destekleri bir araya getirilerek, kamu kaynaklarının yerinde ve doğru kullanımı ile yerel çözümler üretilmesi hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni