30 Ağustos Coşkusu Çukurova’da Yaşandı

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan ile Çukurova İlçe Belediyelerinin birlikte düzenlediği 30 Ağustos zafer bayramı etkinliklerine, Çukurova ev sahipliği yaptı. Turgut Özal Bulvarı Polis Evi kavşağında toplanan binlerce Adanalı, meşaleler ve marşlarla yürüdü. Hep bir ağızdan zafer coşkusunun yaşandığı akşamda, korteje Belediye Başkanları Zeydan Karalar, Soner Çetin ve Akif Akay ile Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Çelebi öncülük etti. Uğur Mumcu Bulvarı’nda düzenlenecek konser alanına kadar yürüyen başkanlar ve arkasındaki binlerce vatandaş, ellerinde Türk Bayrakları ve coşkuyla Gökhan Türkmen konseri öncesi geceyi aydınlattı. Konser alanında toplanan on binlere hitap eden başkanlar, birlik ve umut mesajları verdi. 

 

BAŞKAN SONER ÇETİN : “YÜZYILIN EN BÜYÜK DESTANI BU ZAFER BAYRAMIDIR”

Sahneye gelen Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın değerine

 

dikkat çekerek, “Büyük Önder Atatürk’ün, “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir” demesinin üzerinden tam yüz yıl geçti. Yüz yılın en büyük destanı şu anda kutladığımız Zafer Bayramıdır, kutlu olsun” diyerek konuşmalarını sürdürdü. Adanalıların zafer coşkusuna gösterdiği ilgiye değinen Başkan Çetin,

 

 “ Burada büyük bir mutlulukla görüyorum ki kadınlarımız ve gençlerimiz çok fazla. Sizler her şeyin farkındasınız. Sizler cumhuriyetin Atatürk ilke ve devrimlerinin nasıl bir tehdit altında olduğunun farkındasınız. Dünyanın en güzel korosu olarak İstiklal Marşını ne güzel söylediniz. Yüreğinize sağlık” sözleriyle alanda toplanan binlerce vatandaşı tebrik etti.

 

Atatürk ‘ün özel bir lider olduğunun altını bir kez daha çizen Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, “Atatürk Adana’ya geldiğinde “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette bu güzel Adana’da doğmuştur” diyor. Yani Kurtuluş Savaşı’nın ilhamını Adana’da aldığını söylüyor. Emperyalisitler her trafı işgal etmiş, millet yılgın ve bezgin. İşte bu lider herkesi ayağa kaldırdı. İnandırmak çok önemli bir meziyettir ama bunun için önce inanmak lazım. İşte bu büyük lider önce kendisi inandı. Kurtuluş Savaşımız dünyadaki mazlum milletlere örnek olmuştur” diyerek gecenin önemini anlattı. Atatürk’ün ilkelerini hiçbir zaman unutulmayacağını ve unutturmayacaklarını anlatan Çetin, “ Bize emanet etiği Cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkacağız” cümleleriyle alanda toplanan binlerce vatandaşın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

 

BU SAVAŞ YÜZ YIL SONRA DA DEVAM EDİYOR

Muhteşem gecede daha sonra söz alan Seyhan Belediyesi Başkanı Akif Akay, burada halka yaptığı konuşmada “Büyük zaferin yüzüncü yılını kutluyoruz. Öyle bir zafer ki yüz yıl da geçse hepimizin içini ısıtan bir zafer. Bu zafer emperyalizme karşı verildi. Sadece emperyalizme değil, bağnazlığa karşı verildi ve kazanıldı. Bu savaş yüz yıl sonra da olsa devam ediyor. Bu savaş çağdaş uygarlık seviyesinin ötesine geçinceye kadar sürecek.” ifadesiyle konuşmalarını sürdürdü.

 

KURTULUŞ SAVAŞININ DÜNYADA ÖRNEĞİ YOKTUR

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar ise Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinin Adana’dan başladığını hatırlatarak, “ Yine kurtuluş mücadelesi Adana’da yanmaya başlayacak.  Nasıl ki Mustafa Kemal Paşa Kurtuluş Savaşı’nın ilhamını Adana’dan almışsa, yine Türkiye’nin kurtuluşu Adana’dan başlayacak. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşının dünyada örneği yoktur. Bu iki destan hiçbir şeyle kıyaslanamaz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra sahnede birlik ve beraberlik mesajı veren belediye başkanları bir araya gelerek, konser alanında toplanan on binlerle beraber hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyledi. Meşaleli yürüyüşün ve konser alnında ki konuşmaların ardından Gökhan Türkmen sahneye çıktı. Yaklaşık iki saat süren ve muhteşem bir konser veren sanatçı, Çukurovalılara unutulmaz bir 30 Ağustos Zafer Bayramı akşamı yaşattı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni