Sadece kimlikle gidilebilecek ekonomik yurt dışı rotası: Batum

Sadece kimlikle gidilebilecek yemyeşil şehir: Batum
 Yalnızca kimlikle seyahat edilebilen Batum en uygun fiyatlı yurt dışı rotalarından biri

 

Sadece kimlikle gidilebilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen destinasyonlardan biri olan Batum hem ekonomik fiyatları hem de doğal güzellikleri ile seyahat severleri kendine hayran bırakıyor.  Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi ENUYGUN, keyifli bir Batum tatilinin ipuçlarını sıraladı. 

 

Yurt dışı seyahatleri söz konusu olduğunda pasaport ve vize işlemleri hem zaman alıcı hem de masraflı prosedürlerden. Fakat Türkiye’den kimlikle gidilebilecek ülkelerde ekstra vize ücreti ödemeden yurt dışı tatili yapmak mümkün. Ülkemizden kimliksiz gidilebilecek destinasyonlardan biri de Batum. Doğası, tarihi, yemekleri ve cazibe merkezleriyle hemen hemen herkesi cezbeden Batum’u keşfetmek hem kolay hem de hesaplı. Enuygun Batum tatiliyle ilgili merak edilebilecek tüm soruları cevapladığı detaylı bir rehber hazırladı. 

 

Batum’a hem otobüs ile hem de uçakla ulaşım mümkün

Gürcistan Türkiye’nin sınır komşularından birisi. Ülkenin Türkiye’ye sınırı olması hem de sadece kimlikle gidilebilen bir rota olması Batum’un popüler ve uygun fiyatlı destinasyonlar arasında yer almasını sağlıyor.  Artvin’in sınır komşusu Batum’a otobüsle veya aracınızla gidebilir ya da daha konforlu bir ulaşım şekli olan uçağı tercih edebilirsiniz. 

 

Batum’da yer alan Alexander Kartveli Batumi Uluslararası Havalimanı’na İstanbul’dan direkt uçuşlarla ulaşabilmeniz mümkün. Eğer başka şehirlerden de uçakla şehre ulaşmak isterseniz İstanbul aktarmalı Batum uçuşlarını tercih edebilirsiniz. Farklı bir kültürü tanımak ve yeni yerler keşfetmek için 1 saat 50 dakika gibi bir sürede uçak ile Batum’a ulaşabilirsiniz. Keyifli ve konforlu bir Batum seyahati için tek ihtiyacınız Batum uçak bileti. 

 

Batum’a ulaşım seçeneklerinin bir diğeri ise otobüs. İstanbul’dan 21 saat, Ankara’dan ise 16 saat uzaklıkta olan şehre Batum otobüs bileti satın alarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara-Batum otobüs biletleri ortalama 700 TL iken İstanbul-Batum otobüs biletleriyse ortalama 650 TL.

 

Batum’a kendi kişisel aracınızla da gidebilirsiniz. Hopa üzerinden Sarp Sınır Kapısı’nı geçerek ülkeye giriş yapabilirsiniz. Bu geçiş esnasında giriş-çıkış formunu doldurmanız, yurt dışı çıkış harcını almanız, Türk ve Gürcü polis kontrol noktasından geçiş yapmanız gerekiyor. Aslında araçla geçiş için kendi adınıza kayıtlı bir araçla şehre geçmeniz gerekiyor. Fakat adınıza kayıtlı bir araçla geçiş yapmayacaksanız aracın sahibi tarafından verilmiş vekaletnameye sahip olmalı ve bu vekaletnamenin Gürcistan’ın Türkiye temsilciliklerinde onaylanmış İngilizce ve Gürcüce tercümesini yanınızda bulundurmalısınız. 

 

Batum’da mutlaka gezilmesi gereken yerler

Enuygun Batum’a gidecek kişiler için şehirde mutlaka gezilmesi gereken noktaları da sıraladı. Batum’a gitmişken mutlaka yemyeşil Batum Botanik Bahçesi’ni görmek gerekiyor. 6 kıtadan getirilen 5 binden fazla çiçek türünün bulunduğu bu özel bahçeyi bisiklet ile gezmek mümkün. Ayrıca Gürcistan’ın en önemli yapılarından Ali ve Nino heykellerinin önünde fotoğraf çektirmek de Batum gezisinin olmazsa olmazları arasında.  Batum’un en güzel dağları arasında yer alan Trinity Dağı ve şehrin manzarasını görebileceğiniz Kutsal Trinity Kilisesi kentin en önemli cazibe merkezlerinden ikisi.   Batum’daki panoramik dönme dolap da şehrin manzarasının keyifle seyredilebileceği başka bir rota. Bu arada Batum Piazza Meydanı, Anıtlarla dolu ColonnadePoseidon Heykeli ve Neptün ÇeşmesiBatum Tiyatro Meydanı ve Kvariati Plajı yine Batum gezisinde görülmesi gereken yerler arasında sıralanıyor. 

 

Batum’da mutlaka tadılması gereken onlarca lezzet var

Enuygun Batum’da mutlaka tadılması gereken lezzetleri de sıraladı. Şehre seyahat edenlerin Gürcü mutfağının iki önemli yemeği olan haçapuri ve hinkali tatmadan dönmemesi gerekiyor. Özellikle Cafe Laguna’da haçapuri, Kalakuri’de ise hinkali mutlaka deneyimlenmeli. Bunların yanı sıra kuzu eti ve pirinç ile pişirildiği için beyrana benzeyen harço çorbası da kesinlikle tadılması gereken lezzetler arasında yer alıyor. Tüm bunların yanı sıra cevizli patlıcan, turşu çeşitleri yine Gürcü mutfağının olmazsa olmazlarından sadece birkaçı. 

 

Tabi bu özel lezzetlere iki kişi ne kadar ödeyecek? Enuygun’un yaptığı araştırmalara göre Batum’da 2 kişilik başlangıç, ana yemek ve tatlı içeren bir yemeğin maliyeti 395 TL. Bunların yanı sıra kutu kola 12 TL, normal boy bir cappucino ise 35 TL gibi bir fiyata sahip. Söz konusu fiyatlara bakıldığında Batum’da seyahatin uygun fiyatlı olduğunu söylemek mümkün. 

 

Not: Fiyatlar Ekim 2022’de güncellenmiştir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni