Sabancı Holding, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nde (WBCSD) sürdürülebilirlikteki iyi uygulamalarını paylaşacak

Sürdürülebilir kalkınma konusunda dünyanın önde gelen iş dünyası platformlarından olan Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) yıllık toplantısı, Japonya’nın başkenti Tokyo’da 25-28 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacak. Fiziki ve online etkinliklerle hibrit olarak gerçekleştirilecek 4 günlük organizasyonda, iklim acil durumu ve sürdürülebilirlik alanındaki yol haritaları ve güncel gelişmeler masaya yatırılacak. 

 

Dünyanın dört bir yanından, 400’e yakın üst düzey yönetici, akademisyen, kamu temsilcisi ve sektör profesyonelinin yer alacağı organizasyonda, sürdürülebilirlik odaklı dönüşüm programlarının önemi, örneklerle aktarılacak. 2020 yılından bu yana WBCSD’nin üyesi olan Sabancı Holding, sürdürülebilirlik konusundaki iyi uygulamalarını ve çözüm önerilerini de organizasyon kapsamında ziyaretçilerle paylaşacak. 

 

Zorluklarla Mücadeledeki Yol Haritasını Aktaracak

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, etkinliğin ikinci gününde, tüm katılımcılara açık şekilde düzenlenecek “2023 Japonya G7 Zirvesi’ne Doğru – CEO’lar İçin Görünüm” başlıklı ana oturumda konuşmacı olarak yer alacak. Cenk Alper, oturumda Sabancı Topluluğu’nun, insan ve toplum odaklı pozitif etkisini artırma yolunda hayata geçirdiği öncü proje ve uygulamaların yanı sıra eşitsizliklerle mücadele ve sosyal sorunların çözümü için yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verecek. Son dönemde küresel düzeyde yaşanan gelişmelerle birlikte daha eşit bir dünyaya katkıda bulunmak için iş birliğinin önemine ve iş dünyasının rolüne değinecek olan Cenk Alper, Sabancı Topluluğu’nun bu kapsamda karşılaştığı zorluklarla mücadele konusundaki yol haritasını ve yaklaşımını aktaracak. Cenk Alper, ayrıca enerji ve iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri ve dijital teknolojiler başta olmak üzere Sabancı Topluluğu’nun ‘yeni ekonomi’ odağındaki öncü ve örnek uygulamalarını katılımcılarla paylaşacak.

 

Sabancı Holding İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Hakan Timur ise, toplantıların üçüncü gününde düzenlenecek “Sürdürülebilirlik Çağı: Dönüşüme Liderlik Etmek ve Gelişmek” başlıklı etkinliğe katılacak. Dünyanın net sıfır karbon yolculuğunda, kurumların mobilite çözümlerinin ve faaliyetlerinin ele alınacağı etkinlikte, özellikle elektrifikasyon altyapısı konusunda iş dünyasının daha hızlı yol alabilmesi için gerekli çözüm önerileri tartışılacak. Etkinlikte Sabancı Topluluğu’nun sürdürülebilir iş modelleri konusunda detaylı bilgi verecek olan Hakan Timur, yaşanan küresel ve bölgesel sorunlar ışığında, iklim acil durumuyla ilgili genel değerlendirmelerde bulunacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni