Türk Öğrenciler Honeywell İle ABD’de Uzay Kampında

11. Honeywell Liderlik Akademisi, Türkiye’den iki öğrenci de dahil olmak üzere, 25 ülkeden 172 öğrencinin katılımıyla, Huntsville, Alabama'daki U.S. Space and Rocket Center'da gerçekleştirildi. İki haftalık program, öğrencilerin kariyerlerini STEM alanında sürdürmelerini teşvik ediyor. 

 

 Honeywell (NYSE: HON), Türkiye de dahil olmak üzere 25 ülkeden 172 öğrenciyi, Alabama'nın Huntsville şehrindeki ABD Uzay ve Roket Merkezi'nde (USSRC) düzenlenen 11. Honeywell Liderlik Akademisi'nde bir araya getirdi. 2-7 Ekim ve 9-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen iki haftalık program, 16-18 yaş grubundaki öğrencileri kodlama, bilgisayar bilimi ve astronotik alanlarında uygulamalı aktiviteler aracılığıyla bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında kariyer yapmaya yönlendirmeyi amaçlıyor.

 

Honeywell Liderlik Akademisi’ne bu yıl katılan iki Türk öğrenci Elfin Uçar ve Bora Ertetik, STEM alanlarındaki ilgilerini destekleyecek benzersiz deneyimlerle Türkiye'ye döndü.

 

Honeywell Türkiye, İsrail ve Orta Asya Başkanı Uygar Doyuran programla ilgili olarak “Honeywell, 10 yıldan uzun süredir dünyanın dört bir yanından öğrencilere sponsor olarak öğrencilerin uzay kampına katılmalarını böylece teknik, iş birliği ve iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlıyor. Bu yıl yine iki Türk öğrencimize kampa katılma fırsatı sunduğumuz için mutluyuz. Bugün, küresel olarak en hızlı büyüyen 30 mesleğin tamamı STEM alanında. Honeywell olarak, bu alanda geleceği şekillendirecek yeni nesil yenilikçileri ve liderleri desteklemek için USSRC ile ortak olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

 

Programın başlatıldığı 2010 yılından bu yana Honeywell, yaklaşık 3.000 öğrencinin uzay kampına katılmasına destek oldu. Katılımcılar roket inşa etme, kodlama ve test etme gibi çok sayıda zorlu ekip çalışmasının bir parçası olarak, STEM alanında liderlik becerilerini geliştiriyor. Ayrıca astronot eğitimi simülasyonu, mekik misyonları ve düşük yer çekimli ay yürüyüşü gibi uygulamalara da katılmanın yanı sıra dijital becerilerini artırmak için sayısal düşünme ve bilgisayar bilimini kullanıyorlar.

 

Programa katılan öğrencilerin hepsi Honeywell çalışanlarının çocukları arasından, akademik başarı ve toplumsal çalışmalara dayanan titiz bir değerlendirme süreci sonucunda seçiliyor. Eğitim, yemek, konaklama ve program materyalleri masraflarını kapsayan burslar, Honeywell ve çalışanları tarafından karşılanıyor.

 

Öğrenciler için unutulmaz bir deneyim

Işık Üniversitesi'ne bu yıl başlayan 18 yaşındaki Uluslararası İlişkiler öğrencisi Elfin Uçar programla ilgili düşüncelerini şöyle aktardı: “Dünyanın her yerinden eğitmenler ve öğrencilerle tanışmak benim için heyecan verici bir deneyimdi. Kamp süresince kendi roket modellerimizi tasarlamak, inşa etmek ve test etmek için aramızda ekipler oluşturduk. Astronot simülasyon eğitimlerine, kodlama programlarına, mekik görevlerine, ay yürüyüşüne, bilimsel deneylere ve diğer benzersiz etkinliklere katıldık. Birbirinden değerli bilim insanları, mühendisler ve eski astronotlarla da görüştük. Aldığım eğitimler sonucunda hem liderlik becerilerimi hem de bir takımın parçası olarak çalışma yeteneğimi geliştirme fırsatı buldum. Honeywell Liderlik Akademisi, önceliklerimi tamamen değiştirdi. Yapmak istediklerim ve gelecek hedeflerim konusunda bana ilham verdi. Program hakkında en sevdiğim şey, bilimi ve mühendisliği dostlukla birleştirmesi oldu.” 

 

Özel Florya Uğur Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Bora Ertetik ise yaşadığı deneyimi “Dünyanın farklı yerlerinden insanlarla tanışmak, onlarla aynı takımda çalışmak ve farklı kültürleri tanımak hayatımı değiştiren bir deneyimdi. Ekibimizle yaptığımız liderlik eğitimleri, astronot simülasyonları ve mekik görevleri yeni şeyler öğrenmemizi ve uygulamamızı sağladı. Program süresince birbirimize yakınlaştık, kendimize ve ekibimize güvenmeyi öğrenmekle birlikte çok güzel arkadaşlıklar kurduk. Ayrıca çocukluk kahramanlarımız olan roket bilimciler ve eski astronotlarla tanışma fırsatımız oldu. Honeywell Liderlik Akademisi, liderlik becerilerimizi geliştirmemize yardımcı oldu, düşünce yapımızı değiştirdi ve gelecekte neler yapabileceğimiz konusunda bize ilham verdi. Hayatımın en heyecan verici haftası olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.” sözleriyle anlattı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni