Lise Öğrencisi AP Sınavındaki Üstün Başarısıyla Dünyada İlk 200’e girdi

Hisar Okulları Lise 10. sınıf öğrencisi Batu Ç., Mayıs 2022'de gerçekleştirilen AP® Bilgisayar Bilimleri İlkeleri Sınavındaki performansı ile önemli bir başarıya imza attı. 1'den 5'e kadar ölçeklendirilen Advanced Placement® sınavında en yüksek puan olan 5'i almakla kalmadı, aynı zamanda üniversite düzeyindeki zorlu sınavda dünya çapında en yüksek puanı almayı başaran 196 öğrenciden biri oldu.

 

AP sınavlarındaki başarılar dünya üniversitelerinden burs ve kabul almayı sağlıyor

Programdaki sınavları üstün başarıyla tamamlayan öğrenciler dünyanın seçkin üniversitelerinden burs ve kabul almada akranlarının önüne geçiyor. ABD merkezli bir kuruluş olan College Board tarafından 1995 yılından beri düzenlenen ve 60 ülkede binlerce üniversite ve kolej tarafından kabul edilen Advanced Placement (İleri Düzey Yerleştirme) , lise öğrencilerine üniversite düzeyinde bilgi ve beceri geliştirme çalışmaları sunan, okullar, kolejler ve üniversitelerden oluşan ortak bir topluluk programı. Programda öğrencilerin lise eğitimi sırasında üniversite dersleri alarak üniversiteye daha çabuk adapte olması amaçlanmakta. 

 

Öğrencilere kişiye özel AP Programı Sunuluyor

Hisar Okulları 2008 yılından bu yana öğrencilerini AP sınavlarında başarılı olabilmeleri için özel bir AP Programı ile destekliyor.  Bu program sayesinde öğrencilerin ilgi duydukları alanlarda akademik olarak derinleşmeleri, meraklarını beceriye dönüştürmeleri, bilgiye analitik ve eleştirel yaklaşımları ve bilimsel yönetim aşamalarına uygulama düzeyinde hakim olmaları sağlanıyor. 2021 – 2022 Akademik Yılında da Hisar Okulu öğrencileri, AP Programı kapsamında 23 farklı dersten toplamda 502 sınava katılarak, bu sınavların 172’sinde en yüksek skor olan 5; 337’sinde ise 4 ve 5 skorlarını elde etmişlerdir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni