DemirDöküm’den sanal gerçeklikle eğitime destek

İklimlendirme sektörüne 68 yıldır öncülük eden DemirDöküm, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülmekte olan NEXUS projesinde yer aldı. Proje kapsamında pilot meslek liseleri ve ortaokul öğrencileri için sanal gerçeklik (VR) ile sınıflarında kariyer rehberliği faaliyetleri gerçekleştiriliyor. DemirDöküm, Bozüyük Fabrikası’ndaki bir günü NEXUS Sosyal Uyum ve Kariyer Rehberliği projesi aracılığıyla öğrencilerle paylaşıyor.

 

Eğitim alanında hayata geçirdiği ve dahil olduğu projelerle iklimlendirme sektörünün nitelikli işgücünü artırmayı hedefleyen DemirDöküm, bu kapsamda çalışmalarına devam ediyor. DemirDöküm; GIZ, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğinde, teknolojik donanımların öncülüğünde hayata geçirilen NEXUS projesinde yer alarak meslek lisesi ve ortaokul öğrencilerinin sektördeki bir günü deneyimlemesine olanak tanıyor. 

 

DemirDöküm Bozüyük Fabrikası’nda geçen bir gün

DemirDöküm, Bozüyük Fabrikası’ndaki bir günü NEXUS projesi aracılığıyla öğrencilerle paylaşıyor. İki aylık hazırlık sürecinin ardından Haziran ayında tamamlanan çekimler ile 10 pilot meslek lisesindeki ve bu meslek liseleri yakınında konumlanan 49 ortaokulun öğrencileri, 3D sanal gerçeklik gözlükleriyle DemirDöküm Bozüyük Fabrikası’nda geçen bir günün en yakın tanığı oldu.

 

Bilinçli bir kariyer yolculuğuna ilk adım

Kariyer konusunda öğrencilere ışık olan projede öğretmenler, sürecin en sıkı takipçisi ve yönlendiricisi oluyor. Sistematik ve planlı bir kariyer rehberi olarak tanımlanabilecek olan NEXUS; dezavantajlı bölgelerde eğitimine devam eden ve mevcut koşullarda sektörü deneyimleme şansı bulunmayan öğrencilere ulaşmayı hedefliyor. Böylece öğrenciler sektöre adım atmadan önce çalışacakları ortamı, iş modellerini, iş tanımlarını ve ekiplerdeki kişi profillerini sanal gerçeklik ile birebir şekilde deneyimliyor ve bir günü yaşıyormuş hissi yakalıyor. Bilinçli kariyer yolculuğunun önemli bir adımı olan proje, öğrencilerin meslek seçimi aşamasındaki soru işaretlerini giderirken mesleki eğitime olan bakış açılarını da olumlu yönde değiştiriyor. 

 

Projenin yeni süreci için de geri sayım devam ediyor. 3D sanal gerçeklik gözlüklerle deneyimlenebilen, Nexus Sosyal Uyum ve Kariyer Rehberliği kapsamında yer alan pilot ortaokullardaki 7. ve 8. sınıf öğrencileri ile meslek lisesi öğrencilerini kapsayan programın yeni dönemine Ekim ayında başlaması planlanıyor. 

 

“İklimlendirme sektörüne nitelikli işgücü kazandırıyoruz’’

Eğitim alanındaki çalışmalarına GIZ Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu ile bir yenisini eklemekten mutluluk duyduklarını paylaşan Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Atan; “İklimlendirme sektörünün geleceğini şekillendirme hedefiyle aldığımız aksiyonları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu işin eğitimini alan, alanında uzman kişilerle iklimlendirme sektörünün çok daha iyi noktalara geleceğini düşünüyoruz. Bu nedenle eğitim konusundaki projelerde sıkça yer alıyor, öğrencilerimizi destekliyoruz. Pratik ve teorik eğitim projelerimize ek olarak sanal gerçeklikle Bozüyük Fabrikalarımızın kapısını öğrencilerimize açtık. DemirDöküm olarak öğrencilere aşılanan bilinçli kariyer yolculuğunun bir yol göstericisi olmak bizlere gurur veriyor. İklimlendirme sektörüne nitelikli işgücü kazandırma hedefimizle, eğitim alanındaki projelerde yer almaya önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz’’ dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Likit istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni